Jesenska sanacija autocesta

0
Foto: Arhiva

Na autocestama se dva puta godišnje – prije dolaska zime  te na proljeće, izvode intenzivniji radovi sanacije oštećenja nastalih uslijed djelovanja nepovoljnih vremenskih uvjeta i eksploatacije prometnice te iz HAC ONC-a najavljuju radove na sanaciji.

Radovi se izvode kako bi se autocestu zaštitilo od daljnjih oštećenja uslijed djelovanja zimskih vremenskih uvjeta te kako bi se korisnicima omogućilo njihovo nesmetano korištenje i povećanje sigurnosti prometa.

S obzirom na relativno kratak vremenski period od cca mjesec i pol (kraj turističke sezone i početak zimskog održavanja) u kojem je moguće organizirati izvođenje radova,  u predstojećem razdoblju na pojedinim dionicama izvodit će se radovi. Izdvojit ćemo privremene regulacije prometa u nadležnosti HAC-a koje mogu utjecati na protočnost prometa:

AC A1 (Zagreb-Split-Dubrovnik)

• dana 21.09.2016. godine započeli su radovi sanacije mosta Gacka u smjeru Splita, na dionici od čvora Otočac do čvora Perušić. Promet se u zoni radova vodi dvosmjerno lijevim kolnikom autoceste u smjeru Zagreba u duljini od 4,8 km uz ograničenje brzine od 80 km/h, dok je za sav promet zatvoren desni kolnik autoceste u smjeru Splita

Na predmetnim radovima moguće je stvaranje kolona i zastoja u slučaju izvanrednog događaja i pojačanog prometa, posebice u dane vikenda.

DIONICE AUTOCESTA U NADLEŽNOSTI ARZ-a:

AC A1 (Zagreb-Split-Dubrovnik)

• dana 26.09.2016. godine započinje sanacija kolnika na dionici od čvora Karlovac do čvora Jastrebarsko u smjeru Zagreba. Za promet će se zatvoriti vozni trak u smjeru Zagreba i promet voditi preticajnim trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Na predmetnim radovima moguće je stvaranje kolona i zastoja u slučaju izvanrednog događaja i pojačanog prometa, posebice u dane vikenda.

• dana 26.09.2016. godine započinje zamjena čeličnih kabelskih kanalica u tunelu Sveti Marko na dionici od čvora Karlovac do čvora Novigrad u smjeru Rijeke. Promet će biti preusmjeren dvosmjerno lijevim kolnikom autoceste u smjeru Zagreba u duljini od cca 2 km uz ograničenje brzine od 80 km/h, dok će za sav promet biti desni kolnik autoceste u smjeru Rijeke.

Moguće je stvaranje kolona i zastoja u slučaju izvanrednog događaja i pojačanog prometa, posebice u dane vikenda, izvijestili su iz HAC ONC-a