Uzduž i poprijeko: Fitness

0
Foto: www.viewtwo.com

Ljeto je za nama, i mnogi su uživali kako u moru tako i u pogledima na fit tijela sve većeg broja onih koji za plažu dane provode u teretanama prije ljeta.

Današnja emisija “Uzduž i poprijeko” upravo otvara temu o važnosti cijelogodišnjeg vježbanja i pravilne ishrane. Voditelj fitness centra “Joker” Damir Laštre, ističe kako ima veliki broj sezonskih vježbača, ali kratak rok vježbanja ne može dati dobre rezultate. Ima i onih koji vježbaju, pa se nakon toga prežderavaju i poništavaju najmanji učinak vježbanja.

Koliko je pomodarstvo danas baviti se fitnessom svjedoči upravo sezonska posjećenost brojnim fitness centrima, a oni stalni, uporni vježbači imaju zadovoljavajuće rezultate.

Da biste bili u ravnoteži tijela i duha ne morate samo dizati utege ili koristiti sprave za vježbanje, možete uživati i u pilatesu i jogi koje podučava Antonija Mikulandra iz Bodyflowa. Antonija kaže kako je interes za te dvije discipline prisutan i kod žena i muškaraca koji se sve češće opredjeljuju za ovakve tehnike vježbanja, a kaže kako ih ima dosta i na satovima opuštanja i razgibavanja uz balet gdje nestaju sve predrasude kada je u pitanju tjelesna opuštenost i stabilnost.

I Antonija i Damir ističu kako bi se tjelovježbom trebalo početi baviti što ranije, naravno uz primjerene vježbe za određenu dob te na taj način usaditi mladima potrebu za ravnotežom fizičkog i psihičkog aspekta kojeg je u današnjim vremenima stresa teško zadržati!