Barbara Matić zlatna u Zagrebu

0
Foto: Hrvatski judo savez

Splitska olimpijka Barbara Matić osvojila je zlatnu medalju u u kategoriji do 70 kilograma na Grand Prix judo turniru u Zagrebu.

Barbara Matić u prvom je kolu bila slobodna, u četvrtfinalu je s 0:2 u kaznama prošla Austrijanku Polleres, a u polufinalu wazarijem svladala Šveđanku Bernholm. U finalu se susrela sa svojom starom rivalkom, Poljakinjom Klys. U pravilu su njihove borbe neizvjesne, pa ni Zagreb nije bio iznimka. Barbara je koncentrirano i taktički mudro odradila borbu, te s 0:1 u kaznama došla do zlata.

Klys je vrlo neugodna protivnica. Bila je to neizvjesna borba do kraja, u kojoj mi je pomogla i podrška ispunjene dvorane. Idemo dalje trenirati i po nove medalje, rekla je nakon pobjede Barbara Matić koju je s tribina Doma sportova bodrio i najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić.

Ostali hrvatski predstavnici koji su nastupili drugog dana turnira svoje će nastupe najvjerojatnije htjeti čim prije zaboraviti. Najzvučnije ime, olimpijka iz Londona Marijana Mišković Hasanbegović (do 63 kg), izgubila je wazarijem od Španjolke Lopez Aguilera.

Izgorila sam u prevelikoj želji da se pokažem pred domaćom publikom. Idemo dalje raditi, kazala je Marijana.

Jedinu pobjedu od ostalih Hrvata upisao je Dominik Družeta (do 81 kg), protiv Kanađanina Brianda (kazne 0:1). U idućem kolu je izgubio od Čeha Musila. Na prvoj su prepreci zapeli Stjepo Roko (do 73 kg), Denis Bečić (do 73 kg), Ivan Ćaleta (do 81 kg), Buga Kovač (do 63 kg) i Ana Kokeza (do 63 kg). Natjecanje završava u nedjelju.