Pušnik: Bod nije neuspjeh

0
Foto: Radio Dalmacija

Remi je najpravedniji, a bod na Maksimiru nije neuspjeh, ustvrdio je trener Hajduka Marijan Pušnik nakon što je derbi Dinamo-Hajduk okončan bez pogodaka.

Čestitam mojim igračima na dobroj borbi. U prvom poluvremenu nismo igrali dobro, Dinamo je bio bolji i spasio nas je u dva-tri navrata Lovre Kalinić. U drugom smo poluvremenu preokrenuli tok događaja, bili smo opasniji i pred kraj smo imali dvije čiste šanse. Na kraju je rezultat najpravedniji. Hvala našim navijačima, nema takvih u Hrvatskoj, tako su nas zdušno bodrili na gostovanju. Sve u svemu dobar sportski doživljaj, kao sportašu mi jedino smetaju te petarde koje se bacaju u teren. Sve ostalo je bilo dobro, osim što nije bilo golova, a zbog njih ljudi dolaze na stadion. No bilo je puno prilika s obje strane. Čestitke i Dinamu na sportskoj borbi, izjavio je Pušnik.

Ja nisam zadovoljan igrom u prvom poluvremenu, previše smo nabijali balun po zraku. Lopta nije išla od noge do noge, igrači nisu imali jednostavna rješenja. Više su razmišljali o Dinamovoj igri nego o svojoj. Nisam zadovoljan, to sam igračima i kazao, da smo mi tu došli po pobjedu, uz svo dužno poštovanje Dinamu kao najboljem hrvatskom klubu u posljednjih deset godina, ali mislim da se Hajduk diže. U posljednjim smo utakmicama igrali puno bolje nego danas u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu je bilo malo bolje, ali to još nije ono što ja želim. Protok lopte mora biti brži, momci se još ne uključuju previše, centaršutevi sa strane nam nisu idealni, puno griješimo u dodavanju lopte i primanju prema naprijed. Ali svejedno, u cjelokupnom utisku taj bod nije neuspjeh. Ne, nije kao pobjeda, to je samo bod, a pobjeda se broji 3 boda. Ali tko na Maksimiru osvoji bod, to ne može smatrati neuspjehom, zaključio je Pušnik.