Skelin: Bolji smo nego prošle sezone

0
Foto: Radio Dalmacija

Na Gripama su predstavljena pojačanja KK Split za sljedeću sezonu. To su rutineri i povratnici Damir Rančić i Mateo Kedžo te donedavni igrač Alkara Domagoj Kanaet.

“Očekivanja su na tragu od onih iz prošle sezone a rekao bih da imamo za nijansu kvalitetniji igrački kadar. Kalajžić i Filipović moraju napraviti iskorak a Subotić će im sigurno pomoći da izvuku sezonu. Doveli smo dva iskusna igrača, prava pojačanja Kedžu i Rančića. Tu je i Kanaet. Priključili smo Marića iz Zadra, ali i on je naš kadet. Vratili smo i Galića iz Kaštela, koji je također bio naš član u mlađim kategorijama. Liga je jaka, ima puno kvalitetnih momčadi.Dva šibenska kluba su se pojačala, baš kao i Vrijednosnice Osijek, kazao je trener Splita Ivica Skelin.

Domagoj Kanaet nakon pet godina igranja za Alkar odlučio se na promjenu sredine.

“Ovo je za mene veliki iskorak, očekujem napredak u momčadi koja ima mladost i iskustvo. S obzirom na igrače koje imamo sezona bi trebala biti dobra”, kazao je Kanaet.

Mateo Kedžo se prije dvije sezone vratio na Gripe ali je nakon samo nekoliko utakmica opet odlučio otići u inozemstvo. Sada je sa Splitom potpisao ugovor do kraja sezone.

Imam svoju ulogu u momčadi, ono što se traži od mene ću ispuniti. Mi stariji smo tu da pomognemo kada zatreba. Momčad mi se jako sviđa i kvalitetnija je od one od prije dvije godine. Liga je također jača a mi trebamo ići utakmicu po utakmicu i sigurno će biti dobrih rezultata“, kazao je Kedžo.

Nakon 11 godina na Gripe se vratio Damir Rančić, koji je zaista puno prošao u svojoj karijeri. Osim u Hrvatskoj igrao je u još šest zemalja; Grčkoj, Ukrajini, Španjolskoj, Italiji, Sloveniji i prošle sezone u Mađarskoj.

“Mislim da ćemo moći igrati brzo i poletno. Imamo nekoliko dobrih mladih igrača i nas nekoliko starijih to zaista izgleda dobro. Volio bih da se publika vrati na Gripe”, kazao je Rančić.