Obilježava se Svjetski dan učitelja

0

Neka zanimanja jednostavno ne može raditi svatko jer neka zanimanja zahtijevaju posebne osobine. Evo na primjer, da bi bili učitelji morate biti strpljivi, puni razumijevanja, a u isto vrijeme energični i smireni.

Iako sve to zvuči lako, oni koji rade taj posao znaju da nije tako.

Učiteljica Tina Šćeparović Stanić je kazala: Vjerujete, nije svaki dan lako. Uvijek nešto može biti bolje. Najteže je izmjeriti koliko čega dati, kao u samom odgoju svoje djece doma. Koliko pružiš toliko ti se poslije i vrati. Mislim da jednostavno ne smijemo škrtariti u ljubavi, i da će nam se to uvijek vratiti, na ovakav ili onakav način ali sigurno hoće.

No, zato su prednosti ogromne?

Kada vidite tu sretnu i zadovoljnu djecu, kada vidite da ta vaša djeca naučena znanja primjenjuju u svakodnevnom životu, kad vidite da ste od djeteta učinili sretnog i zadovoljnog čovjeka koji se uvijek rado sjeća trenutaka provedenih u školi onda nema teških i nekakvih loših situacija u ovom pozivu, kaže učiteljica Tina Šćeparović Stanić.

Danas slavimo Svjetski dan učitelja pa smo iskoristili priliku i pitali učiteljicu je li zadovoljna sa svojim položajem u društvu.

Činjenica je da bi moglo biti malo bolje jer s ovom plaćom i položajem u društvu i nismo nešto cijenjeni te bi to možda na neki način trebalo promijeniti…ali isto tako smatram da ono što sutra možeš dobiti od te svoje djece, koju si odgojio i koju si učio, to ni jedan novac ne može platiti, zaključila je Tina Šćeparović Stanić.