Oštre osude napada na Marića

0

Stižu osude napada na nogometnog suca Bruna Marića. Napad su oštro osudili splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja, gradonačelnik Splita Ivo Baldasar te resorni ministar Predrag Šustar.

Izražavam žaljenje i zabrinutost zbog nemilih scena koje su se dogodile, a koje su mogle imati i puno ozbiljnije posljedice, ističe gradonačelnik Baldasar u svom priopćenju te navodi kako očekuje da se svako nasilje sankcionira i omogući sigurnost svim građanima i posjetiteljima Splita.

Nasilje nije put za rješavanje bilo kakvog problema. Svi smo svjesni dubokih anomalija u hrvatskom nogometu i nepravde koja često boli i izaziva gnjev. Ali ništa nije i ne može biti povod ili alibi za nasilje i ugrožavanje nečijeg života.

Obzirom da se radi o ozbiljnom društvenom problemu, koji nadilazi nogometne stadione, pozivam sve odgovorne, osobito buduću Vladu, na hitnu provedbu Zakona o sportu i institucionalno rješavanje nagomilanih problema u hrvatskom nogometu.

Apeliram na sve aktere u javnom prostoru i sve istinske navijače i ljubitelje nogometa i sporta da svojim ponašanjem i izjavama pridonesu smirivanju tenzija i ne dopuste bacanje ljage na svoj grad i sve njegove građane, navodi gradonačelnik u priopćenju.