Europski vaterpolo vikend

0
Foto: Radio Dalmacija

Četiri hrvatska vaterpolo kluba ovog vikenda nastupaju na kvalifikacijskim turnirima za Ligu prvaka (Primorje EB i Mornar BS), odnosno LEN Eurokup (Mladost, POŠK).

Primorje je domaćin skupine koju otvara u petak u 18.30 dvobojem s rumunjskom Oradeom. U subotu će u 19.30 igrati protiv drugog rumunjskog predstavnika, Steaue, a u nedjelju u 11 sati sa španjolskim Sabadellom.

Mornar je u mađarskom Egeru, gdje se u petak u 20 sati sastaje s talijanskom Veronom, u subotu u 19.30 s francuskim Marseilleom, a u nedjelju u 13.30 s Egerom.

Atmosfera je dobra, poraz od Partizana u Beogradu prije tjedan dana već je zaboravljen. U Eger smo otišli kompletni, ali svjesni da smo autsajderi. Teško će biti izboriti prolaz u treći krug, ali sportski je nadati se. Puno toga ovisi o dvoboju s Veronom, koja je jača od nas, ali ako pružimo svoj maksimum, a njima se dogodi loš dan, mogli bismo ih iznenaditi. Marseille je nijansu bolji od nas, tu su izgledi 50-50%. Eger je ista momčad kao lani kad su igrali završni turnir Lige prvaka i bili “al pari” s Jugom. To je momčad visoke kvalitete i teško je očekivati pobjedu. Imperativa nemamo, o prolasku dalje ne razmišljamo, samo o tome kako odigrati što bolje. Mladim igračima to će biti dragocjeno iskustvo. Podignemo li kvalitetu igre, doći će i pobjede u regionalnoj ligi, izjavio je za Radio Dalmaciju trener Mornara Zdeslav Vrdoljak.

Mladost će prolaz tražiti u francuskom Aix-en-Provenceu u dvobojima s domaćim Pay d’Aixom (petak, 20.30), još jednim francuskim predstavnikom Montpellierom (subota, 17.30) i ruskim Šturmom iz Čehova (nedjelja, 10.00).

POŠK se za Eurokup prijavio nakon odustajanja drugog splitskog kluba, Jadrana. Skupina se igra u Splitu i, za razliku od ostale tri, ima samo tri kluba. U petak u 19.30 igraju njemački Bayer Uerdingen i mađarski Ferencvaroš, u subotu u istom terminu POŠK igra s Bayerom, a u nedjelju u 11 sati s Ferencvarošem.

S Nijemcima očekujem dobru i kvalitetnu borbu, a nadam se da možemo i pobijediti. Nijemci puno ulažu u sport, iz godine u godinu im je vaterpolo sve bolji. Ne znamo kakvi su, pa ćemo ih pogledati protiv Ferencvaroša i s trenerom složiti taktiku. Ferencvaroš je favorit skupine, favorit za osvajanje Eurokupa i mađarskog prvenstva. Pojačali su se mađarskim i srpskim reprezentativcima, pokušat ćemo bez pritiska s mladim igračima pružiti dobru igru, rekao nam je kapetan POŠK-a Aljoša Kunac.