20. Sajam SASO od 26.do 29. u Spaladium areni

0
Foto: www.sasofair.com

Ovogodišnji jubilarni međunarodni sajam SASO održat će se od 26.do 29.listopada u splitskoj Spaladium areni.

Sajam je započeo u organizaciji tvrtke “Sajam Split” kao sajam alata i opreme, graditeljstva i drvne industrije, no u proteklih 20 godina obogatio je svoje sadržaje nizom specijaliziranih sajmova i stručnih događanja.To su i ove godine: sajam graditeljstva, sajmovi drvne , zatim metalne industrije, tu je i sajam alata, strojeva i opreme, obrtništva, male privrede i poduzetništva , te sajam ekologije.

Direktorica Sanja Vuković Veić istaknula je ono što im je zajedničko:
Zajednička nit svih ovih godina je buisnes to buisnes platforma, odnosno mogućnost svim našim izlagačima da nađu svoje partnere u Splitu i naprave svoj iskorak prema  tržištu. Kao i svake godine jak je konferencijski program , jer želimo spojiti gospodarstvo i nove tehnologije .

Bogat je program stručnih konferencija i gospodarskih susreta: Dan arhitekata, energetski summit, dan građevinara…
U suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom popratit ćemo taj hrvatski  paradoks da je puno građevinara na burzi, a da se nitko ne javlja na natječaje. Gradu Splitu se događa veliki bum u smislu turizma, a pokušat ćemo zajedno s urbanistima i arhitektima iznaći rješenje kako pomiriti tu turističku ekspanziju i prostore grada.

Sajam će okupiti oko 620 brendova koje predstavljaju izlagači i suizlagači iz Slovenije, Madžarske, Njemačke, Austrije, Srbije i Hrvatske, a posjetiteljima će, osim cijene ulaznice od 20 kuna, biti zanimljiva savjetovanja stručnjaka Ministarstva graditeljstva o bespovratnim sredstvima za energetsku obnovu višestambenih zgrada , istaknula nam je direktorica tvrtke Sajam Split.

SASO će u srijedu, 26.listopada svečano otvoriti ministar graditeljstva Lovro Kuščević, a sajam se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH, Ministrstva gospodarstva, Ministarstva poduzetništva i obrta, te Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja,Splitsko-dalmatinska županija , te Grad Split.