Zabavno edukativni projekt ‘Igramo se 2016!’

0

Dječji klub Dalmalino organizira Projekt Igramo se! za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. Partneri u provedbi (studeni 2016.g.) su: Centar fra Ante Sekelez – Vrlika; Centar Mir-Kaštel Novi i Centar Slava Raškaj – Split.

Kroz četiri godine održavanja Projekt je uključio više od 1000 osoba, štićenika, njihovih obitelji, terapeuta, prijatelja, volontera, animatora, gostiju u zajedničkoj igri i zabavi. Podržite ih svojom donacijom da se Projekt razvija i da još češće možemo posjećivati te skupine.

Igrajmo se zajedno evo kada i gdje:

03.11. – CENTAR za rehabilitaciju “FRA ANTE SEKELEZ” Vrlika

08.11. – CENTAR za rehabilitaciju ”MIR” Kaštel Novi

17.11. – CENTAR za odgoj i obrazovanje “SLAVA RAŠKAJ” Split

Naš tim i suradnici kroz Projekt ukazuju na nužnost senzibiliziranja i edukacije šire javnosti o različitosti, jednakosti, prihvaćanju i načinima ophođenja prema djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom te na potrebu mijenjanja stavova kroz pozitivna iskustva. Igrajmo se zajedno!

CILJ PROJEKTA

Poboljšanje kvalitete života osoba s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju i njihovih obitelji, te pomoć u integraciji u lokalnu zajednicu.

O Dječjem klubu Dalmalino

Dječji klub Dalmalino čine članovi, volonteri i suradnici, a provodi niz programa i aktivnosti sa istaknutim ciljevima za unaprijeđenije položaja djece i mladih u RH.

Donacije možete uplatiti na broj računa Dječji klub Dalmalino ERSTE BANK – IBAN HR0224020061100540943 s naznakom: IGRAMO SE 2016.

Hvala Vam od srca na podršci!

OPIS PROJEKTA

U ovom svijetu pravila, normativa i klasifikacija kao da smo zaboravili na jedno od temeljnih ljudskih prava – pravo različitosti! Osobe s posebnim potrebama u mnogim zemljama svijeta trpe ozbiljne povrede njihovih temeljnih prava. Prihvaćanje različitosti i razumijevanje različitosti temelj je kvalitetnije komunikacije i života cijele društvene zajednice.

Relevantnost prijedloga

Predložena aktivnost pridonosi razvoju civilnog društva kroz poboljšanje zdravlja djece i mladih, poboljšanje uvjeta odrastanja i zaštitu obitelji, potiče razvoj volonterskog rada.

Opći cilj

Poboljšanje kvalitete života OSOBA s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju i njihovih obitelji, te pomoć u integraciji u lokalnu zajednicu.

Korisnici projekta:

Direktni korisnici obuhvaćeni ovim projektom su

– Djeca i Odrasli ( s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju, teškoćama u

učenju, tjelesna invalidnost, stanja uzrokovana bolestima; djeca s problemima u

ponašanju; kao i osobe bez uočenih teškoća koji se aktivno uključuju bez selekcije i

samostalno )…

– Indirektni korisnici su njihovi roditelji, prijatelji, kao i svi ostali članovi njihovih

obitelji čija se kvaliteta života također povećava.

Održivost

Koristi su:

– Prilika za druženje. Uzori među vršnjacima za vještine i ponašanja.

– Veće samopoštovanje zbog boravka u grupi. Prilike za učenje o razlikama.

– Učenje novih socijalnih vještina interakcije s osobama različitih sposobnosti.

– Razvijanje razumijevanja teškoća koje imaju osobe s posebnim potrebama.

– Spoznaja da pojedinac može prevladati svoje teškoće i tako postići uspjeh.

– Priznavanje vlastitih sposobnosti, vještina.

Srdačan pozdrav uz Citat:

“Ljudska prava su zapisana u srcima ljudi; ona su tamo bila mnogo prije nego su ljudi koji pišu zakone skicirali prve odredbe.” (Mary Robinson)