Dubrovnik šampion turizma u 2016. godini

0
Foto: barbara gate

Dubrovnik je šampion hrvatskog turizma 2016. godine, objavljeno je na završnoj svečanosti Dana hrvatskog turizma  u Bolu na Braču, na kojoj su dodijeljene i ostale nagrade pobjednicima ove sezone.

Uz oko tisuću sudionika Dana hrvatskog turizma,  ministar turizma Gari Cappelli, čestitajući svima u turizmu na odličnim ovogodišnjim rezultatima, poručio im je da ustraju i da se kvalitetan turizam gradi godinama. Ne sumnjam da ćemo do 2020. godine uspjeti povećati prihode od turizma na oko 25 milijardi eura, kako je cilj u Strategiji jer stvaramo sjajan turizam kojem se vani klanjaju i dive, a neki već i uče od nas. Svega toga ne bi bilo bez ljudi, rekao je ministar.

Osim Dubrovnika za šampiona i najuspješniju destinaciju u turizmu ove godine, nagradu Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma dobio je za životno djelo Selimir Ognjenović iz njemačkog touroperatora ID Riva.

Turističkim događajem godine proglašen je ‘Advent u Zagrebu’, kulturnom atrakcijom godine šibenska Tvrđava Barone, a inovacijom godine projekt Apoksiomena na otoku vitalnosti Lošinju.

Dodijeljene su i nagrade HGK Turistički cvjetovi-kvaliteta za Hrvatsku hotelu godine Villi Dubrovnik iz Dubrovnika, kampu godine rovinjskom Valalti, dok je restoran godine Bevanda iz Opatije.

Proglašeni su i marina godine Frapa iz Rogoznice te putnička ili DMK agencija godine Katarina Line iz Opatije.