Ovog vikenda streljački Salona Open

0
Foto: Radio Dalmacija

Međunarodni turnir u streljaštvu Salona Open 2016. održava se u subotu i nedjelju u organizaciji Dalmacijacementa. Nastupit će oko 250 natjecatelja iz 12 zemalja, uključujući solinske olimpijce Petra Goršu i Mariju Marović (na fotografiji).

Ovo je već 14. izdanje našeg tradicionalnog turnira u gađanju zračnim oružjem, koji je uvršten i u međunarodni kalendar. Među natjecateljima je i sedmero olimpijaca koji su ove godine nastupili u Rio de Janeiru, ali i brojni osvajači medalja s ranijih Olimpijskih igara, te svjetskih i europskih prvenstava. Turnir je zbilja vrlo jak. Ipak, realno je očekivati da će se Dalmacijacement boriti za jedno od prva tri mjesta. Dobro smo se pripremali i nadam se dobrim rezultatima. Osim olimpijaca imamo i garnituru mladih i vrlo perspektivnih strijelaca, izjavio je za Radio Dalmaciju direktor Streljačkog društva Dalmacijacement Siniša Vitez.

Natjecanje će u subotu i nedjelju u dvorani Arapovac pored streljačkog centra Dalmacijacementa trajati od 8.30 do 18 sati. U subotu će u 13.30 biti proglašene najbolje ekipe u zračnom pištolju, a proglašenje za zračnu pušku ekipno predviđeno je u 18.10. Raspored nedjeljnih finala je: u 15 sati zračni pištolj muškarci, u 15.45 zračni pištolj žene, u 16.15 zračna puška muškarci, te u 17 sati zračna puška žene. Svečano proglašenje pobjednika je predviđeno u 18 sati.