Split Tommy dočekuje Vrgorac

0
Foto: Radio Dalmacija

Sedmo kolo Hrvatske malonogometne lige na Gripe donosi klasični dalmatinski derbi Split Tommy-Vrgorac koji je za Radio Dalmaciju najavio Mladen Perica-Štrla.

U sezonama 2010/2011 i 2011/2012 Splićani i Vrgorčani igrali su finale doigravanja za prvaka Hrvatske. Oba je puta slavio Split i tako osvojio svoja zasad posljednja dva naslova, sedmi i osmi. U protekle dvije sezone Nacional je u finalu bio bolji od Split Tommya s po 3:1 u pobjedama, a posljednju su utakmicu Splićani na svom parketu gubili – penalima. Lani ih je vodio upravo popularni Štrla, koji je ove sezone preuzeo Vrgorac. Nakon slabog ulaska u sezonu i samo jednog boda u prve tri utakmice (3:3 s Uspinjačom), Vrgorac je u posljednja dva tjedna upisao dvije pobjede (Osijek kući i Solin u gostima) uz tijesan poraz u Vrgorcu od drugoplasiranog Futsal Dinama. Splićani su uz poraz u Makarskoj ostvarili pet pobjeda, a posljednje dvije – Uspinjača na Gripama i Square u Dubrovniku – bile su s po 3:2.

S obzirom na igru koju smo prikazali, nemamo dovoljno bodova i moramo se negdje vaditi. Bez obzira s kim igrali, u svakom sljedećem susretu moramo ići na pobjedu. Split je favorit, ali nećemo se predati. Nastojat ćemo pokušati pronaći sve njihove mane i doći do pobjede. I do sada smo dobro igrali, ali nismo imali sreće i gubili smo u završnicama. Nadamo se da će se i to uskoro okrenuti. najviše se plašim atmosfere u momčadi, potonuli smo nakon Dinama. Po prikazanoj igri smo morali pobijediti najmanje s 2-3 gola razlike, ali to je nogomet. Radili smo na povratku samopouzdanja jer smo zbilja igrali dobro. Dugo sam trener i ne sjećam se kad je jedna momčad u jednom poluvremenu odigrala tako agresivno i razbila protivnika. Nažalost, Dinamo je to istrpio i pred kraj utakmice dočekao svoj trenutak te okrenuo utakmicu u svoju korist. Igrače je to malo dotuklo, nije lako kad se na takav način izgubi utakmica. Moramo se pokušati izvući i ako uspijemo pobijediti Split Tommy bit će to velika stvar za nas i u psihološkom pogledu veliki vjetar u leđa. Split je, za razliku od nas, pun sampouzdanja i to će nam biti najveći problem, oni pobjeđuju s golom razlike. Mi smo poljuljani, ali stisnut ćemo se. Imamo par iskusnijih igrača koji bi trebali povući ove mlađe. Očekujem vrlo dobru utakmicu na Gripama i pozivam gledatelje da dođu u što većem broju, izjavio je za Radio Dalmaciju Mladen Perica-Štrla.