Branitelji uz generala Krstičevića

0
Foto: Božidar Vukičević / Cropix

Povodom učestalih napada na generala Damira Krstičevića i 4. gardijsku brigadu, u Udruzi veterana 4. gardijske brigade održana je konferencija za novinare.

Domovinski rat je bio obrambeni i oslobodilački rat izazvan agresijom pobunjenih Srba potpomognutih Jugoslavenskom armijom. Mi hrvatski branitelji smo za to da svaki zločin bude procesuiran jer svaki zločin ima svoje ime i prezime. Domovinski rat je najsvjetliji dio hrvatske povijesti i zato se pitamo – što ostavljamo generacijama koje dolaze iza nas? Samo napade na najčasnije sinove Hrvatske!, naglasio je predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi Dražimir Jukić.

Zašto sada napadi na generala Krstičevića i pripadnike 4. gardijske brigade? Možda zato što je legenda Domovinskog rata, kao i ljudi koje je vodio? Možda zato što je bio zapovjednik u završnim operacijama uz generala Koradea koji je mrtav? Ili zato što je general Gotovina oslobođen u Haagu pa se težište prebacuje na Damira i pokušava ga se diskreditirati, a time i obezvrijediti našu pobjedu i Domovinski rat, retorički se zapitao zapovjednik 1. pješačke bojne 4. gardijske brigade Marko Vukasović.

Obojica su zaključili kako je indikativno što su se optužbe protiv generaka Krstičevića i postrojbe kojoj je bio na čelu pojavile u danima kada se Hrvatska prisjećala masakra u Vukovaru i Škabrnji, za koje ni nakon 25 godina nitko, kažu, nije odgovarao.