Hrvatska povela 2:1!

0
Foto: daviscup.com

Hrvatska vodi protiv Argentine 2:1 u Davis Cup finalu u Zagrebu! Ivan Dodig i Marin Čilić nadigrali su Leonarda Mayera i Juan Martina Del Potroa sa 7:6(2), 7:6(4), 6:3.

Prema očekivanju, izbornici Krajan i Oršanić izmijenili su sastav sat prije početka na što su imali pravo i na teren poslali svoje najjače adute. Tako je za Hrvatsku uz Ivana Dodiga nastupio Marin Čilić, a za Argentinu uz Leonarda Mayera Juan Martin Del Potro.

U prvom je je setu jedinu priliku za oduzimanje servisa imao argentinski par kod 1:1, ali je Dodig to izvukao. Naši su otvorili tie-break s 3:0 oduzevši oba poena na servis Mayera. Dodig je izgubio jedan svoj, ali i Del Potro za velikih 5:1. Čilić je zaključio posao s dva kvalitetna prva servisa.

U drugom setu su Dodig i Čilić propustili priliku na servis Del Potroa, ali su je realizirali na Mayerov servis. Imali su 3:1 i 4:2, pa i loptu za 5:3, ali su dvije pogreške Dodiga na mreži i jedan Čilićev promašeni forhend odnijeli prednost. Opet su naši otvorili tie-break poenom protiv servisa Del Potroa, Argentinci su uzvratili s dva poena na servis Ivana Dodiga (drugi je bila dvostruka pogreška), da bi naši uzeli oba poena Mayeru. Tek je Čilić u šestom poenu tie-breaka uzeo svoj servis, za 4:2, ali su mu Argentinci uzeli drugi. Del Potro je izjednačio na 4:4, ali ni on nije zadržao oba svoja servisa. Dodig je kod 5:4 servirao za set, Del Potrova pogreška donijela dvije set-lopte, a Čilić na mreži zakucao za 2:0!

I u trećem su setu Čilić i Dodig propustili priliku na servis Del Potroa, kod 2:1, pa su dva gema kasnije uzeli Mayerov servis. Ovaj put su zadržali prednost, Dodig uz manje probleme (15-30), a Čilić suvereno na servisu za meč koji je zaključen nakon 2 sata i 45 minuta igre.

Posao još nije gotov, Hrvatska za trijumf treba još jedan bod. Pokušat će ga u nedjelju u 14 sati donijeti Čilić protiv Del Potroa. Izjednači li Argentina, u vatru će opet Ivo Karlović, dok će argentinski izbornik Orsanic odlučiti između Federica Delbonisa i Mayera, koji mu je i nedavno u Glasgowu protiv Velike Britanije bio pobjednički adut.