Zadar tijesno izgubio od Cedevite

0
Foto: Darko Tomas / Cropix

Zadar je u 11. kolu A-1 Hrvatske lige košarkaša tijesno izgubio od Cedevite u Zagrebu sa 75:77 (23:17, 18:17, 26:25, 8:18).

Zadar je s omjerom pobjeda i poraza 6-4 pao na diobu 7. mjesta s Osijekom. Jolly ima 9-1, Šibenik i Cedevita 9-2, Split 8-2, Zagreb 7-3, a Cibona 6-3. Iza Zadra i Osijeka slijede Alkar i Zabok s omjerom 3-8, Kvarner s 2-8, Škrljevo i Gorica s 2-9, te Hermes Analitica s tek jednom pobjedom i 10 poraza.

Cedevita je imala 8:5, a Zadar s 9 uzastopnih poena preuzeo kontrolu rezultata. Cedevita je treću četvrtinu otvorila sa 7:0 i izjednačila na 41:41, ali je Zadar odgovorio na isti način za 41:48. U završnici treće četvrtine kod 59:67 Mazalin nije pogodio tricu. Zadar je u zadnjoj četvrtini napadački sasvim stao, posljednje poene dao je Vraneš za 73:75. Bilo je to četiri minute do kraja. 40 sekundi kasnije, Bilan je pogodio samo drugo bacanje, Zadrani su potom izgubili dvije lopte, a Katić pogodio za 76:75 dvije minute i 9 sekundi prije kraja. Mazalin i Brzoja su promašili trice, Hopson presjekao dodavanje Vladovića, a Katić 9 sekundi prije kraja pogodio drugo bacanje za konačnih 77:75. Posljednji šut uputio je Marinković, ali je promašio za produžetak.

Cedevitu su predvodili James s 20, te Bilan i Hopson s po 15 poena. Za Zadar je Vladović dao 19 poena uz 8 asistencija.

Iščupali smo pobjedu na mišiće. Na dan utakmice smo sastavili ekipu od igrača iz prve i druge momčadi, nismo imali nijedan zajednički trening i to se osjetilo na terenu. Apostrofirali smo Vladovića, a on nam je dao 15 poena do poluvremena. Nismo imali koncentraciju, puno smo griješili. U zadnjoj četvrtini smo promjenom obrane poremetili ritam Zadra i iščupali dva bitna boda za ostanak u vrhu tablice, izjavio je trener Cedevite Veljko Mršić.

Čestitam Cedeviti na pobjedi, a mojoj momčadi na pristupu i borbenosti. Obrambeno smo solidno odigrali osim treće četvrtine, ali kad u četvrtoj postigneš tek 8 poena, teško je očekivati da možeš pobijediti Cedevitu. Ni zadnji napad nismo odigrali kako smo se dogovorili, a imali smo šansu to napraviti. Ramljak nam ne može igrati u prvenstvu Hrvatske, Lovre Bašić i Jurica su ozlijeđeni pa imamo 7 igrača koje možemo koristiti. Ostalo su mlađi igrači bez prvoligaškog iskustva. Ta širina nam se obija o glavu, padamo u koncentraciji u zadnjim minutama i ovo je već druga-treća utakmica koju tako gubimo. Šteta, već smo mogli napraviti veliki posao, rekao je trener Zadra Neven Plantak.

Zadar sljedeću utakmicu igra već u petak. Na Višnjik dolazi Škrljevo, a tri dana kasnije, u ponedjeljak, i podgorička Budućnost.