Mladost protiv Belgijanaca

0

Mladost Ribola Kaštela i Topvolley Callant Antwerpen odigrat će u 19 sati u Kaštel Starom uzvratnu utakmicu 1. kola CEV kupa za odbojkaše.

U prvoj utakmici, odigranoj prije dva tjedna u Antwerpenu, Belgijanci su slavili s 3:1 (25:17, 20:25, 29:27, 25:19). Kaštelani su u trećem setu propustili veliku priliku osigurati bar jedan bod uoči uzvrata pred svojim navijačima. Vodili su 23:21 i imali dvije set-lopte (25:24, 27:26). Ovako im treba 3:0 ili 3:1 kako bi izborili Zlatni set i priliku za plasman u šesnaestinu finala gdje će pobjednik ovog dvoboja već početkom siječnja ugostiti beogradsku Crvenu zvezdu.

U dobroj smo formi. Pokazali smo to i u Zagrebu protiv Mladosti tri dana nakon dvoboja u Antwerpenu, a i u posljednjem kolu protiv Centrometala. Najvažnije je da smo svi zdravi i u pravo vrijeme ulazimo u formu. Antwerpen je jako dobra momčad, u samom su vrhu belgijske lige, u finalu Kupa, pobijedili su dva euroligaša. To dovoljno govori o njihovoj kvaliteti, ali mi smo spremni, a nadamo se i punoj dvorani. Još se prepričava dvoboj s PAOK-om, nadam se da će ova utakmica biti još zanimljivija. Dobro smo se posložili, u početku smo imali malo problema nakon iznenadnog odlaska Močića u inozemstvo. Momčad se stabilizirala. Za tjedan dana smo i domaćini završnog turnira Kupa Hrvatske, Savez nas je nagradio domaćinstvom za 70. rođendan kluba. Vjerujem da će i Mladost Ribola Kaštela u muškoj i Marina Kaštela u ženskoj konkurenciji igrati finale. Očekuju nas prave odbojkaške poslastice u ove (pred)blagdanske dane, najavio je za Radio Dalmaciju trener Mladosti Ribole Kaštela Ivan Rančić.