Košarkaška poslastica u Sinju, stiže Zadar

0

Košarkaši Alkara i Zadra u 19.30 sati u Sinju igraju utakmicu 13. kola A1 lige Hrvatske.

Gosti su veliki favoriti tako da bi eventualna pobjeda Alkara bila veliko iznenađenje. Paško Vrlika je već napustio Sinj a nakon utakmice sa Zadrom s Alkarom će se oprostiti i sjajni Amerikanac Brandon Johnson.

Nakon neočekivane pobjede protiv Budućnosti ozračje u redovima Zadra je sjajno, ali je trener Neven Plantak svjestan da u Sinju njegova momčad mora biti na pravoj razini kako bi ispunila cilj.

Sinj je tradicionalno ‘vruć’ teren. Publika zna uživati u košarci i daje dodatan vjetar u leđa domaćim igračima. Alkar moramo shvatiti maksimalno ozbiljno od prve minute i ne dati im da se razigraju. Imaju odličnog Amerikanca Johnsona i još nekoliko iskusnih igrača koji mogu biti opasni. Moramo se nametnuti od početka i zaigrati maksimalno čvrsto i agresivno. Ne možemo računati na Vladovića, Bašića i Juricu. Kad tome dodamo da Ramljak ne smije igrati hrvatsko prvenstvo onda je jasno kako će nam biti iznimno teško igrati sa skraćenim rosterom. No, situacija je takva kakva jest, dobit će priliku i neki mlađi igrači te se nadam da će je iskoristiti”, kazao je na kraju Plantak.

“Zadar je favorit, ali nadam se da ćemo duže držati priključak nego protiv Cibone. Vjerujem da možemo odgovoriti na kvalitetan način i da će publika biti zadovoljna. Nama su ove utakmice protiv ABA-ligaša u neku ruku dobra priprema za drugi dio sezone, da neke detalje jasnije vidimo, ali to ne znači da nemamo motiv i da nećemo pokušati iznenaditi. Borit ćemo se koliko možemo i onda čista obraza pogledati konačan rezultat. Hrvoje Vučić i Boban su imali neke lakše ozljede ali će biti u sastavu”, izjavio je trener Alkara i nekadašnji igrač Zadra Damir Milačić.