Split pobijedio Cibonu

0
Foto: RD

Košarkaši Splita nadigrali su Cibonu pred 1500 gledatelja na Gripama s 82:75 u zaostalom derbiju 13. kola Hrvatske lige.

Kod Splita Henrik Širko je postigao 21 koš, rutiner Mateo Kedžo je dodao 16 dok je playmaker Goran Filipović utakmicu završio s 12 poena i 13 asistencija. Najefikasniji u redovima Cibone bio je Željko Šakić s 32 poena.

“Ono čega smo se pribojavali je skok u napadu, a na kraju su Zagrepčani imali samo četiri ofenzivna skoka, a uz to su malo koševa zabili iz kontranapada. Nije im bilo Rozića i Slavice tako da nam je fizički bilo puno lakše igrati. Jako smo se loše branili prvu četvrtinu, lako su razvijali pick igru i dopuštali smo im zicere. Kasnije nam je lopta išla puno brže i bolje, počeli smo igrati obranu a kada smo prešli u vodstvo, vjetar s tribina nam je zapuhao u leđa i Cibona se više nije mogla vratiti. Nadam se da će navijači u ovakvom broju doći i u sljedećim utakmicama”, kazao je trener Splita Ivica Skelin.

Split s 9 pobjeda i 2 poraza trenutno drži drži drugo mjesto i ima dvije utakmice manje od vodećeg Šibenika. Splićane 14. i 17.siječnja očekuju utakmice u gostima kod Zaboka odnosno Jollya na Gripama.