ASK povukao 400 tisuća eura iz EU fondova!

0
Foto: Radio Dalmacija

Splitski ASK predstavio je projekt preporučene povećane tjelesne aktivnosti za djecu školske dobi i mlade. Projekt je vrijedan 406 tisuća eura, od čega su 80 posto bespovratna sredstva Erazmus Plus programa Europske unije.

Mi smo prvi klub u Hrvatskoj koji je još 2013. povukao sredstva iz EU fondova. Tada smo radili projekt Zdravlje i prevencija mladih atletičara. Sad smo nositelji novog projekta u suradnji s klubovima Bor iz talijanskog Trsta, Olymp iz češkog Brna, Arak iz mađarskog Szekesfehervara i Koper iz slovenskog Kopra, te Sveučilištem Primorska iz Kopra. Projekt je tražio puno truda i odricanja, radit ćemo ga dvije godine. Benefiti ASK-a su školovanje ljudi kroz ovaj projekt, istraživanja, kampovi za naše atletičare. U klubu ćemo poboljšati opremu, rekvizite. Ti benefiti su poprilični i treba ih koristiti svugdje gdje se može, rekao je predsjednik ASK-a Ivan Veštić.

U sklopu ASK-ovog projekta predviđena su i tri desetodnevna stručna kampa od kojih će dva biti u Makarskoj, a jedan u Mađarskoj.