Snijeg u većem dijelu zemlje, na obali orkanski udari bure

0
Foto: Andjela Scepanovic / CROPIX

Snijeg je zabijelio velik dio otoka Korčule, pa je zbog velike količine snijega dio ceste DC118 bio zatvoren za promet. Od Vele Luke prema Korčuli se moglo doci samo zaobilaznim cestama.

Danas se očekuju mjestimice orkanski udari bure. Na sjevernom Jadranu udari i do 90, u Velebitskom kanalu do 110 čvorova. Snijeg pada u središnjoj i sjevernoj Hrvatskoj. Najviše će ga pasti na području Like i Gorskog kotara, od 10 do 20 centimetara. Sutra bi se situacija s oborinama trebala polagano smirivati, ali će i dalje puhati jaka olujna bura. Smirivanje vjetra – tek tijekom četvrtka.

Zbog orkanskog vjetra i snježnih zapuha za sav promet zatvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene, državne ceste Udbina – Knin i Maslenica – Zaton Obrovački, Paški i Krčki most. Trenutačno nema prohodnih cesta za teretna vozila prema Dalmaciji i obrnuto, te za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Istri, Rijeci i sjevernom primorju.