U Bookvici gostuje Olja Savičević Ivančević

0
Foto: hrvatskodrustvopisaca.hr

U drugoj ovogodišnjoj Bookvici, koja će se održati u četvrtak, 19. siječnja 2016., s početkom u 20:30 sati u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26a/II), gostuje brojnim nagradama ovjenčana splitska spisateljica Olja Savičević Ivančević.

Ona je svojim prošlim romanom (prvijencem) osvojila laskave pohvale kritičara širom Europe i SAD-a kao jedan od najzanimljivijih novih europskih spisateljskih glasova: nakon višegodišnjeg pauziranja od promocija u svome gradu. Predstavit će svoj novi, hvaljeni roman „Pjevač u noći“, moćnu i nepretencioznu, duboku, a p(l)itku, sasvim posebnu ljubavnu priču u kojoj autorica ljubav suprotstavlja besmislu i potiče nas na razmišljanje o životu i svijetu u kojem živimo.

Knjigu će predstaviti sama autorica i nakladnik Ivan Sršen, a svoja razmišljanja o „Pjevaču u noći“ s publikom će podijeliti i splitska spisateljica Tanja Mravak. Osim o ljubavi i umjetnosti, hrvatskoj stvarnosti i iluzijama, žanru i iskoraku iz njega, gradu i selu, mentalitetima i stereotipima, autorica i nakladnik pričat će i o dojmovima s nedavne literarne turneje po Americi te mogućnostima izlaska hrvatske književnosti na velika inozemna tržišta. Voditeljica Bookvice je Patricija Vodopija.

Kao i svaki put u Bookvici, najsretniji posjetitelj ili posjetiteljica dobit će knjigu na dar, a u nastavku večeri slušat će se glazba po izboru gostujuće autorice.