Gradonačelnik odgovorio na apel Platforme Doma mladih

0
Foto: Arhiva

Gradonačelnik Ivo Baldasar odgovorio je na apel Redefinirajte prioritete za financiranje u prvom tromjesečju 2017. koji je s konferencije za novinare poslala Platforma Doma mladih.

Potpisnici apela pogriješili su adresu na koju su uputili apel. Trebali su ga poslati onima koji su samopouzdano i samodopadno govorili kako privremeno financiranje neće ometati funkcioniranje Grada. Ispostavilo se da niti znaju niti razumiju što je Grad i kako Grad funkcionira , bilo im je bitno samo rušiti i pokušati poniziti.

Svjestan sam problema u kojima su se našle udruge kao i brojni drugi proračunski i izvanproračunski korisnici i svjestan sam da im nije lako djelovati niti se snaći u svemu ovome. Znao sam da će doći do takve situacije i upozoravao sam na posljedice nedonošenja proračuna. Tada me nitko nije htio slušati, mislili su da govorim radi sebe, da spašavam svoju poziciju.

Zna se tko donosi proračun i tko je odgovoran za ovakvu situaciju. Gradonačelnik i gradske službe mogu postupati samo po onome što su im kaže zakon i što su izglasali vijećnici.

Zakon  definira postupanje u slučaju privremenog financiranja, a službe i svi mi radimo u izvanrednim okolnostima i pokušavamo u datim okolnostima obaviti svoj posao najbolje što možemo. Uvijek smo dostupni za informacije, ali ni ja niti službe nećemo prihvatiti odgovornost za situaciju koju ničim nismo uvjetovali i koja cijelom Gradu šteti., stoji u priopćenju gradonačelnika Baldasara.