Hrvatska pretrpjela prvi poraz u Svjetskoj ligi

0
Foto: Hrvatski vaterpolski savez

Hrvatska vaterpolo reprezentacija je u 4. kolu B skupine Svjetske lige pretrpjela prvi poraz. U Ateni je Grčka bila bolja s 10:8 (1:2, 3:3, 3:1, 3:2).

Kako je Hrvatska u prvom kolu pobijedila Grčku s pet golova razlike (11:6), domaće pobjede protiv Francuske i Nizozemske našima će biti dovoljne za plasman na završni turnir.

Iako su Joković i Sukno Hrvatskoj donijeli 2:0, a Bijač upisao čak 7 obrana u početnih 8 minuta, domaćin je na kraju došao do sigurne pobjede. Imali su naši pred poluvrijeme i 5:3, ali je Grčka odgovorila s tri pogotka zaredom. Izjednačio je Krapić, da bi Grci novom serijom 3:0 osigurali pobjedu. Do kraja su naši nastojali zadržati razliku na manje od 5 pogodaka, u čemu su i uspjeli. Sandro Sukno je zabio četiri gola, po jedan su dodali Lončar, Joković, Bušlje i Krapić.

Težak teren, dobro smo počeli i otvorili utakmicu, međutim imali smo jedan pad u trećoj i četvrtoj četvrtini gdje su nam se Grci odvojili. Nažalost nismo uspjeli pobijediti, no primarni cilj nam je bio osigurati 1. mjesto u skupini, što i jesmo učinili zahvaljujući pet pogodaka razlike iz prve utakmice. Najbitnije je da smo prošli, te sada imamo još dvije utakmice koje moramo pobijediti. Igramo kod kuće protiv reprezentacija Francuske i Nizozemske i mislim da ne bi trebalo biti problema, idemo na završnicu Svjetske lige, rekao je kapetan Sandro Sukno.

Hrvatska 14. ožujka dočekuje Francusku, a 11. travnja Nizozemsku.