Noćni marš ZA prava žena u Splitu

0
Foto: Pixabay

Splitske aktivistice i aktivisti u povodu Međunarodnog dana žena organiziraju u srijedu Noćni marš ZA prava žena na Pjaci, ispred stare Gradske vijećnice, potvrdila je za Radio Dalmaciju Mirjana Kučer predsjednica Udruge Domine.

Ruta marša koji počinje u srijedu u 18 sati kreirana je s namjerom prisjećanja na žene koje su prije gotovo sto godina dizale glas u Splitu za svoja građanska i radnička prava.

Marš će krenuti od Pjace preko Voćnog trga i Rive do kina Karaman te će se vratiti ponovno na Pjaci gdje će se organizatori marša obratiti javnosti i osvrnuti na trenutačni položaj žena u hrvatskom društvu.

S Marša žele, kako je kazala Kučer, poručiti sljedeće: Dosta nam je ekonomske ovisnosti, bijede i siromaštva, želimo jednaku političku moć, prestanite naša tijela tretirati kao vreće za udarce i prestanite nas smrću kažnjavati jer ne cijenimo vašu ljubav, ratificirajte Istanbulsku konvenciju i ne dirajte u naša teško stečena prava, naša tijela pripadaju nama i samo mi o njima odlučujemo.