Rakitić u Barceloni do 2021., odšteta 125 milijuna eura!

0

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić potpisat će u petak u 13 sati novi ugovor s Barcelonom, i to do ljeta 2021. godine. U ugovoru je stavka po kojoj Rakitić može napustiti Barcelonu i ranije, ali uz odštetu od čak 125 milijuna eura.

Barcelona je objavila kako je postigla dogovor s Ivanom Rakitićem da se njegov ugovor produži do 30. lipnja 2021. Otkupna klauzula bit će postavljena na 125 milijuna eura, a Rakitić će svoj potpis staviti u petak 10. ožujka u 13 sati po srednjoeuropskom vremenu u klupskim uredima.

Hrvat je na Camp Nou došao iz Seville u ljeto 2014. s 26 godina. Neophodni dio Barçina veznog reda, upisao je 145 službenih nastupa pod vodstvom Luisa Enriquea i pritom postigao 23 gola iako mu to nije glavna uloga u momčadi. Sa 6 golova koje je već postigao ove sezone, Rakitić je na dobrom putu da izjednači ili popravi svoj rekord od 9 golova koliko je postigao u svojoj prvoj sezoni u klubu, priopćila je Barcelona.

Vijest o produljenju ugovora s Ivanom Rakitićem stigla je dan nakon što je Barcelona sa senzacionalnih 6:1 protiv Paris Saint-Germaina nadoknadila 0:4 iz Pariza i izborila četvrtfinale Lige prvaka.