Hajduk – Rijeka 1:1

0
Foto: Paun Paunovic / CROPIX

U jadranskom derbiju 24. kola HNL-a Hajduk i Rijeka odigrali su na Poljudu 1:1.
Hajduk je bolje otvorio utakmicu, stvorio nekoliko prilika i poveo s 1:0 u 31. minuti.

Naime, vratar i branič Rijeke Andrej Prskalo i Ivan Martić sudarili su se u vlastitom kaznenom prostoru, nakon čega su ostali ležati na tlu, a lopta se odbila na nogu Hamze Barryja koji je uspio pogoditi nebranjenu mrežu.

Hajdukov Marko Futacs u nastavku je promašio nekoliko prilika, a Rijeka je izjednačila u 81. minuti iz dvojbenog kaznenog udarca. Zoran Nižić izbio je loptu s glave Franka Andrijaševića, no sudac Mario Zebec procijenio je kako ga je pritom i zakačio te pokazao na bijelu točk. Gol je zabio Roman Bezjak.

Derbi je bio dvaput prekidan zbog divljanja navijača – u 56. minuti zbog bakljade sa sjeverne tribine, a potom u 90. minuti kada je navijač Hajduka sa štapom u ruci utrčao na teren. Kako doznajemo predsjednik Rijeke Damir Mišković udaren je praznom plastičnom bocom u glavu.

Rijeka sada drugoplasiranom Dinamu bježi četiri boda. Dinamo je danas u Maksimiru dobio RNK Split s 4:0. Hajduk je na trećem mjestu s 42 boda, a Osijek je četvrti na ljestvici s bodom manje. Ako Osijek sutra bude bolji od Slaven Belupa preteći će na ljestvici Hajduka i zasjesti na treće mjesto.

Hajduk je u petak gost Lokomotive u 25. kolu Prve Hrvatske nogometne lige.