Novo vrijeme Apfel bez finala, Nacional prejak

0
Foto: Radio Dalmacija

Pred punim tribinama sportske dvorane u Makarskoj, Nacional Zagreb nadigrao je Novo vrijeme Apfel s 8:2 (6:1). Finale Kupa će, kao i lani, u nedjelju u 19 sati igrati Split Tommy i Nacional Zagreb.

Musinov je u prvoj minuti tukao pored gola Nacionala. Publika je ovacijama u 3. minuti dočekala ulazak u igru svog ljubimca Duje Bajrušovića, koji je nastupio unatoč ozljedi. Nakon 5 minuta i 11 sekundi igre, tribine su “eksplodirale” – Eduardo je s desne strane poslužio Osredkara koji je s vrha šesterca zatresao mrežu Pavlića za 1:0! Vrlo čvrsto ušlo je Novo vrijeme Apfel u susret, pa su domaći već u 6. minuti na kontu imali 4 akumulirana prekršaja, dok ih je Nacional skrivio 2. Samo 54 sekunde trebalo je Nacional Zagrebu za izjednačenje. Novak je izveo aut s desne strane, uigranu akciju zaključio je Jelovčić preciznim volejem. Pola minute kasnije vidjeli smo i prvi žuti karton. Zaslužio ga je Postružin zbog oštrog faula na Eduardu. Na isteku 8. minute Rajčević je doveo Nacional u vodstvo nakon što je na desnom krilu prevario Hozjana i majstorski prebacio vratara Baškovića. U 10. minuti Čujec je izvana probio Blaškovića za 3:1, pa je domaći trener Teo Strunje pozvao minutu odmora u pokušaju da vrati svoju momčad u utakmicu. Pokušao je uvođenjem Musinova kao petog igrača u polju, umjesto vratara. Kazazić je u 11. minuti skrivio i peti akumulirani prekršaj, pritom je i požutio zbog prigovora sucu. Eduardo je u 13. minuti načinio i šesti faul, i to na protivničkoj polovici igrališta. Bašković je obranio kazneni udarac s 10 metara koji je izveo Mordej i tribine su opet živnule. S druge je strane Bajrušović uklizao na Osredkarovu loptu i umalo svladao Pavlića, koji je u sljedećoj minuti obranio dva udarca Kazazića. Čuljak je u kontri mogao povisiti, a potom i Novak, no oba je udarca obranio igrač-golman Musinov! Pavlić je u 15. obranio dva dobra udarca Hozjana. Pet minuta prije poluvremena Čujec je pokosio kolegu iz slovenske reprezentacije Osredkara za žuti karton i četvrti faul Nacional Zagreba. U 17. minuti je Osredkar bio pred Pavlićem, ali ga nije uspio svladati. Još jedan faul Makarana na protivničkoj polovici dao je Nacionalu novi penal s 10 metara. Izvođač je ovaj put bio Rajčević, koji je pogodio lijevu stranu gola za visokih 4:1. U 18. minuti Jelovčić je skrivio peti akumulirani prekršaj Nacional Zagreba i zaslužio žuti karton jer je s leđa gurnuo Osredkara. U 19. je požutio Bajrušović koji je skrivio i osmi domaći faul. Opet je tukao Rajčević, ali je Strunje na gol poslao Tomaša koji je skrenuo loptu u korner. U istoj minuti je Nacional ipak došao do petog pogotka. Rajčević je pogodio gredu, a Postružin odbijenu loptu poslao u mrežu. 28 sekundi do isteka prvog poluvremena utakmica je bila riješena. Kazazić je u napadu počinio prekršaj za drugi žuti karton i novi deseterac koji je Novak pretvorio u 6:1.

Nakon minute igre u drugom poluvremenu Mordej je zbog grubog faula dobio žuti karton. Makarani su opet pokušali s Musinovim kao igračem-golmanom, no brzo su od toga odustali. U 24. minuti sviran je dvojbeni faul na Jelovčiću, a Bašković je zbog prigovora dobio žuti karton. Eduardo je potom išao sam na Pavlića, ali nije zabio, u kontri je Novak asistirao Jelovčiću za 7:1! Osredkar iz izgledne pozicije nije pogodio, ništa nije išlo kako treba za Novo vrijeme Apfel. U 26. nova dva žuta kartona, za Vukovića i Čirjaka koji su se pokoškali. Deset minuta do kraja Makarani su opet ispunili bonus od pet prekršaja. Jubilarni deseti žuti karton na utakmici s druge je strane zaradio Rajčević. Eduardo je u 32. prodao Pavliću lažnjak, ali je s crte gola loptu izbio Mordej. Završnica je protekla u revijalnom tonu, a priliku su dobili igrači s klupe. Nacional Zagreb je odmarao svoje zvijezde za finale (i čuvao ih od novih kartona), a Strunje je u vatru gurnuo mladog Nižetića. Pet minuta do kraja i Nacional Zagreb je iskoristio bonus, a gledatelji su polako počeli napuštati dvoranu. Do kraja je još Pavlić obranio šut Hozjana izbliza, a Postružin postigao autogol vraćajući loptu dok je Pavlić bio na suprotnoj strani. U posljednjoj minuti su i domaći dobili priliku pucati kazneni udarac s 10 metara, no Eduardo je tukao pored gola. I gosti su imali istu šansu, Bašković je obranio Postružinu, koji je nakon kornera ipak postigao gol za konačnih 8:2. Nacional Zagreb imat će tako priliku uzvratiti Split Tommyu za lanjski poraz u finalu u Zagrebu.