Volontirajte u Berlinu – prijavite se ovdje!

0
Foto: Facebook

Ako ste komunikativni i mladi  ne propustite priliku volontirati u Berlinu! Natječaj za 3 volontera je otvoren još samo do ove srijede (15. ožujak) za 2 dugoročna EVS projekta (12 mjeseci) u Berlinu! Jedini uvjet koji morate ispunjavati jest da ste mladi – od 17 – 30 godina! 

KADA: od 1. rujna 2017.

1. Kinderhaus Berlin – Mark Brandenburg e.V., Berlin (1 volonter)
Udruga ima preko 44 programa i aktivnosti vezanih za djecu, ali i odrasle. Volonter bi stručnjacima pomagao u radu s djecom na različitim zabavnim, sportskim i edukacijskim aktivnostima.
U ovoj udruzi postoje djeca sa određenim obiteljskim problemima kojima treba omogućiti normalan razvoj, psihološku pomoć (uz stručno osoblje), obrazovanje kao i razvoj umjetničkih i fizičkih sposobnosti.
Više pročitaj https://europa.eu/yo…/volunteering/organisation/941618286_en.

2. Stephanus-Stiftung, Berlin (2 volontera)
Udruga nudi stanovanje i rad sa osobama s posebnim potrebama, kao i starijima kojima treba njega, ili pak s obiteljima koje nemaju riješeno stambeno pitanje. Ipak, Katharina von Bora Haus, radi samo s osobama s posebnim potrebama i to onima od 21-90 godina.
U stručno osoblje i rad volontera, cilj je umanjiti isključenost ove društvene skupine te im omogućiti neovisan život, u skladu s njihovim mogućnostima i potrebama.
Više pročitaj OVDJE

KAKO SE PRIJAVITI
Prijaviti se možete na mail helpinfo@yahoo.com pošalji životopis i motivacijsko pismo na engleskom ili njemačkom jeziku i to najkasnije do 15. ožujka. U mailu OBAVEZNO naznačite za koji se projekt prijavljujete, te da je vaša “sending” organizacija HELP-Split.

Radi se  programu Erasmus+, svi troškovi su pokriveni sredstvima EU (smještaj, prehrana, zdravstveno osiguranje, tečaj jezika, treninzi).