Događaji u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji

0
Foto: pixabay

Splitska župa sv. Stjepana pod Borovima organizira duhovnu pripravu pred križni put grada Splita „Od Gospe do Gospe“ na Marjanu koji je ušao i u Nadbiskupijski kalendar u petak pred Cvjetnicu.

Priprava je započela a traje sedam petaka kod Gospe od sedam žalosti na Kašjunima. Svakoga petka na Kašjunima je molitva krunice u 15 sati, pobožnost križnog puta u 15.30 i misa u 16 sati.

Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije i udruga Hrvatsko nadzemlje organiziraju susret na temu: „Jesam li ovisnik?“ u srijedu, 15. ožujka u 20.30 sati u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu. Gost predavač je don Ivan Filipović, duhovnik zajednice Cenacolo.

U povodu pete obljetnice smrti nadbiskupa Ante Jurića i desete obljetnice smrti nadbiskupa Frane Franića, splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodit će euharistijsko slavlje u petak, 17. ožujka u 18 sati u konkatedrali sv. Petra u Splitu.

Završetak 15. sezone Ministrantske malonogometne lige “Ivan Merz” Splitsko-makarske nadbiskupije bit će upriličen u subotu, 18. ožujka na igralištu Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, finalnom utakmicom u 12 sati te podjelom pehara i medalja.

Pokret fokolara u Hrvatskoj svoje proljetne otvorene susrete posvećuje spomenu na Chiaru Lubich, koja je preminula 14. ožujka 2008. godine, i na njezinu baštinu. Tom prigodom splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodit će u nedjelju, 19. ožujka misno slavlje u 18 sati u splitskoj prvostolnici sv. Dujma.

U ponedjeljak 20. ožujka slavimo svetkovinu sv. Josipa, zaručnika BDM. Toga će dana biti posebno svečano u župama kojima je sv. Josip patron: u Dugom Ratu i na Mertojaku, ali u bolničkoj kapeli na Firulama i kod Sestara Služavki Malog Isusa u Velom Varošu.

Župa sv. Josipa na splitskom Mertojaku za proslavu patrona priprema se trodnevnicom od 17. do 19. ožujka. Mise u 18 sati kroz trodnevnu pripravu predvodi prof. dr. don Marinko Vidović. Na sam blagdan, u ponedjeljak 20. ožujka, svečano misno slavlje u 18 sati predvodi splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić.