11. festival pričanja priča Pričigin

0
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

U Splitu u Domu mladih u utorak navečer  je otvoren 11. Festival pričanja priča – Pričigin koji će trajati do subote na šest gradskih lokacija.

Voditelj programa Nebojša Lujanović kaže da su teme za ovogodišnji festival nastale spontano.

Teme ovogodišnjih priča su: Ljubavni priručnik u sedam koraka, Vodka poslije kiše – kap koja je prelila čašu, Kako su me oteli Marsovci, Bokomotiva – priče o globalnim mitovima i lokalnom prijevozu, News bar(aba), Priče pišu život i Maraton u kojem sam se rastajao s dušom.

Pravila su jednostavna: pripovjedači po desetak minuta pričaju svoju priču na istu, unaprijed zadanu temu, bez šalabahtera, samo pripovijedanje pred stvarnom publikom.

Iako je nakratko organizacija Festivala bila upitna zbog problema s financiranjem, sve su teškoće prebrođene zahvaljujući i pojedinačnim uplatama građana koji vole Pričigin kaže direktor Festivala Pričigina Petar Filipić. Najviša uplata je 1500 kuna, a ukupno je to 10 do 12 posto ukupnog troška Pričigina, kaže Filipić.

Glavni program se tradicionalno odvija u Domu mladih (MKC), a bit će pričanja i u kavani hotela Bellevue, klubu Quasimodo, kavani Semafor, hotelu Park i Gradskoj knjižnici Marka Marulića. Detaljni raspored nalazi se na stranici 11. Pričigin.