Od 15.05. punim profilom od Splita do Trogira

0
Foto: pixabay.com

Nakon vijesti od prošlog tjedna kako će kasniti radovi na izgradnji mosta kopno – otok Čiovo kasniti, iz Hrvatskih cesta stiže jedna dobra vijest. Radovi na izgradnji brze ceste Trogir – Split privode se kraju. Od 15. svibnja vozit će se punim profilom od Splita do Trogira.

Potvrdila je to u izjavi za Radio Dalmaciju glasnogovornica investitora Hrvatskih cesta Tamara Pajić. “Na zadovoljstvo investitora, izvođač radova poštuje ugovorenu dinamiku. Svi radovi idu sukladno planiranim rokovima. Rok za završetak građevinskih radova na glavnoj trasi je 01. svibnja, a 15. svibnja ista bi trebala biti u svojoj punoj funkciji, u svom punom profilu u prometu.

Riječ je o posljednjoj fazi rekonstrukcije državne ceste D8 kroz Kaštela, projektu gradnje i rekonstrukcije 5,5 kilometara državne ceste i 3,3 kilometara pristupne ceste u vrijednosti 120 milijuna kuna.

Na relaciji os Splita do Trogira uz prometnicu nalazit će se i vijadukt preko željezničke pruge, tri nadvožnjaka, jedan pješački nathodnik i jedan pothodnik te dva raskrižja sa semaforom.