Monaco slavio u Dortmundu, Real u Münchenu

0

Rezultati prvih utakmica četvrtfinala nogometne Lige prvaka: Borussia Dortmund-Monaco 2:3, Bayern-Real Madrid 1:2, Atletico Madrid-Leicester City 1:0. Uzvrati su sljedeći tjedan.

Nakon bombaškog napada na autobus s igračima Borussie, dvoboj u Dortmundu odgođen je s utorka na srijedu. Par za koji su mnogi unaprijed rekli da će, zbog napadačkog stila koji gaje obje momčadi, iznjedriti najviše pogodaka – nije iznevjerio, dapače. Monaco je prvu veliku priliku imao u 17. minuti kad je Fabiano promašio penal. Dvije minute kasnije poentirao je Mbappe iz nedosuđenog ofsajda. U 35. je ubačaj Raggija Bender glavom zakucao u vlastitu mrežu za 0:2. U 57. minuti lijepu akciju domaćih zaključio je Dembele. Sahin je ubacio s lijeve strane, Aubameyang akrobatski petom gurnuo loptu pred gol, Kagawa je bio brži od Danijela Subašića, a Dembele je gurnuo loptu u prazan gol. Monaco se u 79. minuti vratio na dva gola razlike. Osamnaestogodišnji Mbappe je ukrao loptu zadnjoj liniji Borussie i zakucao ju u mrežu. Pet minuta kasnije, Sahin je ubacio s desne strane, a Kagawa zaljuljao stopere gostiju i pogodio kroz noge Subašića za konačnih 2:3.

Sudar divova u Münchenu bio je prava poslastica za ljubitelje nogometa, s mnoštvom prilika na obje strane. Prvi je dio pripao Bayernu koji je poveo u 25. minuti. Alcantara je izveo korner s desne strane, a Vidal visoko skočio i glavom zakucao loptu u mrežu. Vidal je imao još jedan dobar pokušaj glavom, da bi u nadoknadi prvog poluvremena promašio penal. Koji doduše nije ni trebao biti dosuđen, jer je Carvajal igrao prsima, a ne rukom. Tko zna što bi se dogodilo da je Vidal zabio. Ili da Lewandowski, inače zadužen za jedanaesterce u Bayernu, nije zbog ozljede ostao na tribini. U drugom poluvremenu preokret. Na svoje je došao Cristiano Ronaldo. U 47. minuti je ubačaj Carvajala s desne strane majstorski desnom nogom sproveo u suprotni kut. U 61. je Bayern ostao s igračem manje, dva žuta kartona je u samo tri minute zaradio Javi Martinez. Neuer je s nekoliko sjajnih obrana držao Bayern, ali je u 77. minuti i on bio nemoćan. Asensio je zdesna ubacio, a Ronaldo potplatom kopačke ispred Bernata pogodio kroz noge Neuera za 1:2. Luka Modrić je odradio 90 minuta za Real, a tada ga je zamijenio Mateo Kovačić.

Na Vicente Calderonu u Madridu, stadionu koji na kraju ove sezone, nakon finala Kupa kralja, odlazi u povijest, Atletico je stekao minimalnu, ali značajnu prednost nad Leicesterom. U 27. minuti Griezmann se sjurio po lijevoj strani, da bi ga na ulazu u kazneni prostor sapleo Albrighton. Dosuđen je jedanaesterac iako je prekršaj bio izvan gostujućeg šesnaesterca. Griezmann nije imao milosti, smireno je pogodio za 1:0.

U utorak je, podsjetimo, Juventus s 3:0 dobio Barcelonu.