Vlašić: Ovo mi je prvi gol glavom u karijeri!

0
Foto: Radio Dalmacija

Nakon utakmice Hajduk-Cibalia 3:0, pred mikrofon Radio Dalmacije stali su strijelci Zvonimir Kožulj i Nikola Vlašić, te trener Vinkovčana Mladen Bartolović.

Hvala ekipi, hvala svim suigračima. Nakon duže pauze napokon sam dočekao prvi proljetni nastup i odmah zabio gol. Bitno je da smo pobijedili, možemo se mirno okrenuti derbiju s Dinamom. Ali nije bilo lako, sve do tog prvog gola Jeffersona u 62. minuti kojim smo smirili nervozu. Nije lako protiv sebe imati momčad koja svih 11 igrača postavi na svoju polovicu terena. U prvom poluvremenu smo stvorili puno ozbiljnih šansi, ali nismo uspjeli ugroziti njihovog golmana. Ali ipak smo apsolvirali Cibaliju. Teško mi je bilo gledati utakmice s tribine, a znam da sam mogao pomoći momčadi. Koljeno mi nije dozvoljavalo, malo se sve skupa odužilo, ali sad sam opet s ekipom i nadam se da ću svojim igrama ponoći Hajduku da ostvari svoj cilj. Neobično je igrati bez publike, čudno, ne može se usporediti ni s treningom. Zna se koliko nama navijači znače, odradili smo kaznu i nadam se da ćemo do kraja prvenstva igrati pred mnogo naših simpatizera i da će nam pomoći da pobjeđujemo. Zadovoljstvo mi je igrati na Maksimiru, nadam se da ćemo se kvalitetno pripremiti kroz sljedeći tjedan i ostvariti povoljan rezultat za nas. Što bi bilo povoljno, vidjet ćemo na samoj utakmici, rekao nam je Zvonimir Kožulj, koji je iz slobodnog udarca u 85. minuti povisio na 2:0. Konačan omjer postavio je dvije minute kasnije Nikola Vlašić na ubačaj Memolle.

Ovo mi je prvi gol glavom u 101 utakmici za prvu momčad Hajduka, a mislim da nisam dao nijedan ni u kadetima ni u juniorima. Mogao sam se i ranije upisati u strijelce, ali je Matković dva puta odlično obranio. Imao sam prilika za pogodak i u prvom poluvremenu. Počeli smo dobro, znali smo da će biti gusto u sredini i da ćemo teško dolaziti do prilika jer oni stoje jako usko. Imali smo šansi u prvom poluvremenu, nismo zabili gol, ali smo znali da ćemo ga zabiti ako tako nastavimo. Kontrolirali smo utakmicu, Cibalia praktički nije imala šansu. Nakon prvog gola smo utakmicu mirno priveli kraju, dali još dva gola i zasluženo slavili. Idemo Dinamu, derbi je uvijek poseban gušt. Nadam se da će na Maksimiru biti što više ljudi i da ćemo ostvariti dobar rezultat. Ako se postavimo kao protiv Rijeke na Poljudu, možemo očekivati velike stvari, izjavio je Nikola Vlašić i poželio Cibaliji sreću u borbi za ostanak.

Znali smo da će Hajduk pritisnuti u prvih 15 minuta i uspjeli smo ga smiriti, ali nevjerovatno je da ne možemo pogoditi pas bez pritiska na 15-20 metara. Imali smo u prvom poluvremenu 4-5 situacija u polukontri i kontri koje smo mogli puno bolje riješiti. Na kraju je Hajduk zasluženo pobijedio. Ali prvi gol primimo nakon što smo pokušali igrati umjesto da izbijemo loptu iz kaznenog prostora, drugi gol je kiks golmana, a treći smo primili nakon naše kontre u kojoj smo mogli uputiti centaršut, ali smo ga odgodili, a Hajduk je to kaznio. Nogomet je jednostavna igra, ali je mi toliko zakompliciramo i zato gubimo utakmice. Ne možemo ni izdržati da bude minimalan poraz već to svaki put bude neka loša brojka po nas. Ambijent nije bio nogometni, žao mi je što nije bilo navijača iako bi nam to bio dodatni teret jer znamo koliko Torcida znači Hajduku. Tri godine sam igrao ovdje, vežu me lijepe uspomene i uvijek rado dolazim u Split, sad nažalost odlazim s porazom, kazao je za Radio Dalmaciju trener Cibalije Mladen Bartolović.