Zadar dočekuje oslabljenu Cedevitu

0

Derbi Hrvatske košarkaške lige u 18.00 sati u dvorani Krešimira Ćosića igraju Zadar i Cedevita.

Što se prvenstva tiče Zadrani su u nizu od devet pobjeda, atmosfera u momčadi je odlična i nije nerealno očekivati trijumf nad Cedevitom. Aktualni prvaci u Zadar stižu bez Arapovića te dvojice Amerikanaca Jamesa i Boatrighta, što je svakako veliki hendikep.

“Nadamo se da su umorni, ali oni su i dalje momčad puna kvalitetnih pojedinaca. Jedan od prioriteta svakako će nam biti zaustavljanje Bilana koji nam je u posljednjih nekoliko ogleda zadavao velike probleme, zbog svoje dominacije u reketu. Ne treba zaboraviti ni iskusnog Tomasa, te reprezentativce Babića i Krušlina koji su opasni s vanjskih pozicija”, kazao je trener Zadra Aramis Naglić.

“Dolazimo u Zadar potrošeni i s dosta ozljeda. Čeka nas teška utakmica na za nas vrlo teškom terenu. I kad smo bili u punom sastavu nedavno u ABA ligi tamo smo jedva iščupali pobjedu. Sigurno da nas očekuje jedan motiviran protivnik, koji u zadnje vrijeme igra dobro. Trebamo dati sve od sebe, ne ponoviti greške koje smo radili protiv Crvene Zvezde i očekujem da ostvarimo pobjedu”, riječi su trenera Cedevite Veljka Mršića.