Šibenik: Prijem za nagrađene vatrogasce

0

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić  primio je nagrađene vatrogasce Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Ivana Cvitana i Slavena Kumeru.

Prijemu su nazočili i zapovjednik JVP-a Šibenik Volimir Milošević i njegov zamjenik Miroslav Bilušić.

Gradonačelnik je  čestitao vatrogascima na osvojenom priznanju te im uputio zahvalu na trajnoj zaštiti sigurnosti života naših sugrađana.

Vaš poziv je zahtjevan,  human i izuzetno odgovoran. Tragični događaj na Kornatima kada su izgubljeni životi vaših kolega dodatno je osvijestio trajnu opasnost kojima se izlažu vatrogasci da bi časno obavljali svoj posao. Hvala na nesebičnosti i hrabrosti koju svakodnevno pokazujete, rekao je gradonačelnik Burić.

Ivan Cvitan i Slaven Kumer su 23.prosinca 2016. spasili trudnicu  iz objekta zahvaćenog požarom i tako spasili ljudski život. Za taj hrabri čin na nedavno održanoj sjednici Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice dobili su ovogodišnju zlatnu povelju i plaketu za Najpothvat u vatrogastvu 2016. godine, koju dodjeljuje Hrvatska vatrogasna zajednica.

Zapovjednik  Javne vatrogasne  postrojbe Šibenik Volimir Milošević zahvalio je gradonačelniku na primanju. Kazao je kako vatrogasci ozbiljno i odgovorno pristupaju svom poslu, štiteći druge osobe, ali  i vlastiti život te se kontinuirano educiraju i uvježbavaju da bi polučili kvalitetniji rezultat na terenu.