Split izgubio u Zaprešiću i ostao posljednji

0
Foto: Željko Puhovski / Cropix

Split je u 34. kolu 1. Hrvatske nogometne lige u Zaprešiću izgubio od Intera s 0:1 (0:0) i tako dva kola prije kraja prvenstva ostao na posljednjem, 10. mjestu.

Splitovci su se trudili iz petnih žila kako bi se iz Zaprešića vratili s tri boda, preskočili Cibaliju koja je dan ranije u Slavonskom derbiju remizirala s Osijekom i mirnije dočekali završnicu prvenstva. Ali u tome nisu uspjeli. Stvarali su pritisak, ulazili u kazneni prostor domaćina, ali ni četvrtu utakmicu zaredom nisu uspjeli postići gol što je s druge strane u 53. minuti kaznio Marko Kolar. Prethodno su crveni imali niz od 6 utakmica bez pogotka koji su nakratko prekinuli u porazu na Poljudu s 2:5. Split je posljednju pobjedu ostvario još 5. ožujka, 1:0 protiv Cibalije.

U posljednjih 11 kola Split je ostvario tri remija (Inter, Lokomotiva i Slaven Belupo – sva tri na Parku mladeži i sva tri s po 0:0) i 8 poraza. Splitu ostaje slaba nada da će u posljednja dva kola protiv Istre u Puli i Osijeka na Parku mladeži osvojiti svih 6 bodova. Cibalia, naime, u pretposljednjem kolu gostuje u Rijeci, što je vjerovatno posljednja prilika Splitu da se domogne devetog mjesta jer u Vinkovce u posljednjem kolu stiže nezainteresirana Lokomotiva.

Inter je, pak, prekinuo niz od pola godine bez pobjede. Posljednju je ostvario na istom mjestu s istim protivnikom – protiv Splita u Zaprešiću 19. studenog 2016. Tada je bilo 2:0, a strijalc isti – Marko Kolar (64′, 75′). Oba splitska dvoboja Splita i Intera ove sezone okončana su s po 0:0.