Kerum i Opara u drugom krugu za gradonačelnika Splita

0

U prvom krugu lokalnih izbora, najbolji rezultat u Gradu Splitu ostvario je kandidat HGS-a za gradonačelnika  Željko Kerum s osvojenih 30,4 posto glasova te će se u drugom krugu boriti s HDZ-ovim Androm Krstulovićem Oparom koji je osvojio 26,1 posto glasova. 

Željko Kerum rekao je da u drugi krug ulazi miroljubljivo : Petnaest dana ima kampanje. Ja ću to fino odraditi. bavit ću se afirmativnom kampanjom, odnosno reći ću što mislim napraviti. Problemi Grada Splita  su veliki. Građani Splita su mi dali podršku, ja im zahvaljujem- rekao je Kerum.

Ponizno ćemo i za drugi izborni krug osluškivati što naši sugrađani žele, a u drugom krugu pozvat ćemo da za mene glasuju oni ljudi koji žele promjene u Splitu nakon osam godina jalove politike Željka Keruma i Ive Baldasara poručio je Krstulović-Opara.

U utrci za gradonačelnika Splita, Marijana Puljak iz stranke Pametno  je treća s osvojenih 20,5 posto glasova. Posljednji je bivši gradonačelnik Ivo Baldasar s osvojenih 0,8 posto.

Za splitsko-dalmatinskog župana u drugom krugu borit će se HDZ-ov Blaženko Boban koji ima 42 posto glasova i Mostov Miro Bulj s 22,5 posto.

U sva četiri najveća grada u Hrvatskoj gradonačelnik će se birati u drugom krugu. U Zagrebu u drugi krug, idu Milan Bandić i Anka Mrak Taritaš, u Splitu Željko Kerum i Andro Krstulović Opara, u Osijeku Ivan Vrkić i Ivana Šojat, a u Rijeci Vojko Obersnel i Hrvoje Burić.