Jugaši kreću po obranu naslova prvaka Evrope

0

U Budimpešti se igra Final Six vaterpolske Lige prvaka. Već u četvrfinalu ćemo gledati reprizu prošlogodišnjeg finala između Jug Croatia osiguranja i grčkog Olympiacosa.

Utakmica se igra u 19.00 sati,a pobjednika u polufinalu čeka talijanski Pro Recco. Za obranu naslova Jugaši u tri dana trebaju dobiti tri vrhunske momčadi.

“Svaka od šest momčadi ima dobre šanse da osvoji naslov prvaka Evrope. Olympiacos je svakako jedan od favorita natjecanja, uz Recco i Szolnok. Fantastična su momčad za koju nastupaju svi najbolji grčki reprezentativci, zatim naši Pavić i Bušlje,Crnogorac Janović i Španjolac Espanol. Očekujemo šahovsku bitku jer oni ne primaju puno golova i igraju vrlo strpljivo. Teško je igrati protiv njih,a obrana je ključ uspjeha. Mi smo u dobroj formi i svakako imamo šansi proći dalje”, kazao je za Radio Dalmaciju trener Juga Vjekoslav Kobeščak.

“Jug je apsolutni favorit iako na papiru izgleda da imamo podjednake momčadi. Dubrovčani igraju fenomenalno ove sezone i biti će izuzetno teško protiv njih. Težeg protivnika u četvrfinalu nismo mogli dobiti. Oni su aktualni prvaci Evrope i to valjda dovoljno govori. Dat ćemo sve od sebe kako bi ih iznenadili. Nekakva vodilja će nam biti momčad Olympiacosa u košarci, koja je prošlog vikenda na Final Fouru iznenadila CSKA i ušla u finale”, izjavio je za Radio Dalmaciju vratar grčkog prvaka, Splićanin Josip Pavić.