Hajduk slavio u Koprivnici, Futacs s dva nova gola prvi strijelac lige!

0
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix

Hajduk je u Koprivnici svladao Slaven Belupo s 2:1 u prvoj utakmici posljednjeg, 36. kola Hrvatske nogometne lige. Oba gola za Hajduk dao je Marko Futacs.

Ivanovski je u 4. minuti bio pred golom Hajduka, s desne strane je gađao suprotni kut, ali nije bio precizan, a nikog od njegovih suigrača nije bilo na drugoj stativi da ugura loptu u gol. U sedmoj je Hamza idealno proigrao Futacsa, koji nije uspio proći vratara Blaževića. Uspjelo je to vodećem strijelcu 1. HNL samo minutu kasnije. Stipica je ispucao loptu do centra, Bašić gurnuo glavom prema naprijed, Futacs između Purića i Jovičića gurnuo loptu u for i poslao je pored Blaževića u suprotni, vratarev lijevi kut. Futacs se tako svojim 17. golom na vrhu liste strijelaca dodatno odvojio od Andrijaševića i Hodžića koji su ih postigli po 15. Novu je priliku imao u 16. minuti, uzeo je loptu Jovičiću, pokušao lobati Blaževića, ali je lopta otišla preko gola. U 18. je Bašić silovito tukao s 25 metara u donji lijevi kut, ali je Blažević skrenuo loptu u korner. U 22. je Hamza s 18 metara gađao lijeve rašlje, ali nije pogodio. U 24. je Futacs lijepo proigrao Ercega, kojeg je u kaznenom prostoru srušio Jovičić. Blažević je pogodio stranu, ali je Futacs dovoljno precizno i snažno naciljao njegov lijevi kut za 2:0 Hajduka, te svoj 18. pogodak, vjerovatno ključan u borbi za prvog topnika HNL-a. U 28. je glavom sa 6 metara pored Ćosića tukao Ivanovski, a Stipica je još jednom sjajno obranio.

Drugo poluvrijeme Futacs je otvorio novim pokušajem. Odmah su uzvratili domaći nogometaši. Aliti je prošao po lijevoj strani i ubacio, Ivanovski utrčao ispred Bosančića i poslao loptu prema suprotnim rašljama, ali se lopta odbila od stative. U 52. je Ivanovski opet zaprijetio, ali je s 15 metara tukao malo pored lijeve stative Stipice. U 56. su dupli pas odigrali Christensen i Heber, koji je izbliza s lijeve strane tukao u bliži kut, a Stipica je uz manje probleme ukrotio loptu. U 60. novi ubačaj Alitija nije iskoristio Purić koji je s 12 metara bio vrlo neprecizan. U 62. je Heber s 18 metara tukao u Stipicu. Petnaest minuta prije kraja, Slaven Belupo je smanjio. Barić je nakon kornera pucao, a Međimorec skrenuo loptu preko Stipice u gol. U 89. je Ohandza s 5 metara pucao glavom s krive strane desne stative. U kontri je Ivanovski volejem pucao visoko preko gola. U posljednjim sekundama nadoknade dosuđen je slobodni udarac za Slaven Belupo na 23 metra od gola, ali je Ivanovski pucao preko gola.

Hajduk je nastupio u sastavu: Stipica, Ismajli, Ćosić, Bosančić, Memolla, Hamza, Jefferson, Kožulj, T. Bašić (od 82. Jandrek), Erceg (od 92. Prtajin), Futacs (od 69. Ohandza).