Carillo: Učinit ćemo sve da usrećimo naše navijače!

0
Foto: Radio Dalmacija

Trener Hajduka Joan Carillo osvrnuo se na svoju prvu polusezonu u Hajduku. Izrazio je nadu kako će Hajduk ući u UEFA Europa ligu i učiniti navijače što sretnijima.

Zadovoljan sam trenutnim stanjem momčadi. Znamo što moramo mijenjati da budemo još bolji. Na tome sportski direktor Mario Branco već mjesecima radi. Nemojte očekivati da vam otkrijem detalje, to ne bi bilo u interesu kluba. Na pojačanjima ćemo raditi u tišini. Za svaku poziciju imamo više opcija, vidjet ćemo što ćemo od toga moći realizirati. Svi žele voziti Mercedes, ali ne mogu ga svi priuštiti. Za nekoliko dana ćete na konferenciji za novinare imati i sportskog direktora pa ćete od njega možda dobiti neku konkretniju informaciju. Osobno bih volio da primamo manje golova, rekao je Carillo, iz čega se može iščitati kako se prije svega traže bekovi i stoperi. Napad je ubojit (Futacs, Erceg, Said, Ohandza), Stipica odlično zamijenio Lovru Kalinića na golu, a vezni je red solidno popunjen.

Došao sam dvije utakmice prije božićne pauze. Momčad je već bila posložena. Pokušao sam promijeniti neke stvari u skladu s mojom filozofijom. Ali ne zato jer sam bolji ili gori od svog prethodnika, nego stoga jer sam angažiran da nešto promijenim. U pauzi smo izgubili vratara i veznog igrača, onda i jednu polušpicu. Doveli smo stopere Bosančića i Terzieva. Nastavili smo kvalitetno raditi uz sve poteškoće. Najbitnije je da su igrači slijedili moje upute, slušali su i trenera i klub. Najveći iskorak je bio da ih uvjerim da oni to mogu, prihvatili su i filozofiju i metode koje nas vode prema naprijed. Uz ovakav ritam rada možemo puno toga napraviti, dodao je Carillo. Hajduk je u posljednjem ciklusu od 9 kola uhvatio 22 boda, i tako ušao u šampionski ritam Rijeke koja ih je u četiri ciklusa na putu do naslova osvojila 88.

Ugovor sam potpisao na jednu godinu, postoje stavke koje se odnose na rezultat, ali ne piše da moramo biti ispred Dinama ili Rijeke. Očito smo nešto dobro napravili. Ali u nogometu lopta nekad uđe u gol, a nekad ne. Treba raditi, a na rezultat utječu mnogi faktori. Veseli me velika potpora navijača, i uvijek ću razmišljati kako pobijediti, a ne kako izjednačiti. Bili su i sada uz nas u Koprivnici, nakon sedam sati vožnje zdušno su nas bodrili. I samo zbog njih bih potpisao da ćemo osvojiti titulu kad bi se to već danas moglo. Ali ono što mogu potpisati je da ćemo svaku minutu posvetiti Hajduku, maksimalno raditi kako bismo njih učinili što sretnijima. Ako bude trebalo 96 minuta, onda 96. Bude li trebalo 97 – onda 97! Imam velika očekivanja, poručio je Carillo. Velika želja i kluba i navijača koja je proteklih sezona ostala neispunjena, uz naslov prvaka, svakako je i UEFA Europa liga.

Nadam se da ćemo ući u Europsku ligu. Nećemo puno u momčadi mijenjati jer već imamo bazu. Tu smo već učinili korak naprijed. Prijelazni rok otvoren je sve do kraja kolovoza, a mi s natjecanjem krećemo sredinom srpnja. Moguće je da nam igrači koje trebamo dođu odmah, ali i za dva mjeseca. Važno je da imamo više opcija, Mario Branco odlično radi svoj posao pa se ne brinem, kazao je Carillo i prokomentirao učinak Hajdukovih reprezentativaca u pobjedi Hrvatske protiv Meksika u Los Angelesu.

Tudor je odigrao odličnu utakmicu u viskom ritmu. Asistirao je za prvi gol, a drugi je dao nakon pritiska na protivničku obranu. Vlašić je svaki put kada je imao loptu odigrao pametno. To je ono što učim igrače. Nižić je, kao i čitava momčad, stajao odlično u obrani. Čuo sam se s njim u pet ujutro, odmah nakon utakmice. Zadovoljni smo i ja i on, zaključio je Carillo.

Nakon što produži svoju trenersku licencu i riješi privatne obveze u Španjolskoj, Joan Carillo provest će 8-9 dana s obitelji kako bi napunio baterije. A potom će zasukati rukave, okupiti momčad i nakon mjesec dana priprema 13. srpnja dočekati svoj prvi europski ispit s Hajdukom.