Poplava u splitskoj Kopilici, oštećeni automobili

0
Foto: Jakov Prkic / Cropix

Božidar Čapalija, operativni direktor Vodovoda i kanalizacije potvrdio nam je prvu informaciju da će u Kopilici dogodio veliki kvar.

Još se točno ne zna što je u pitanju, ali je najvjerojatnije pukao tlačni cjevovod koji vodi u vodospremu Gripe, kazao nam je Čapalija i dodao da je u Kopilici poplavljeno područje točno na ulazu u prostore Vodovoda u Hercegovačkoj ulici br. 8 u Splitu, kod stare crpne stanice.

Upravo smo iz Vodovoda i kanalizacije dobili informaciju da je u Hercegovačkoj ulici kod broja 8 pukla tlačno gravitacijska cijev za vodoopskrbni sustav Gripe. Mole se građani koji su, uslijed puknuća ostali bez vode, na strpljenje dok se ne uspostave alternativni pravci napajanja vodom. Djelatnici Vodovoda su na terenu i rade na sanaciji kvara. Bez vode su ostali potrošači Trćanske ulice i dijela Dubrovačke.

Također pozivaju se vozači na oprez i ako je moguće izbjegavanje navedene ulice.

Željka Radošević iz splitske policije potvrdila nam je da je uslijed izlijevanja vode došlo i do nanošenja velike količine pijeska i šljunka na kolnik, zbog čega će biti potrebno očistiti taj dio kolnika, čemu se pristupa. Isto tako oštećeno je više parkiranih vozila. Slijedi obavljanje očevida, kazala nam je Radošević. Dodala je da se promet odvija otežano, uz regulaciju policijskog službenika. Zastoja u prometu nema.