EUSA: Split s dvije ekipe u polufinalu basketa!

0

Na najljepšoj basket areni na svijetu, na dnu splitske Rive, obje ekipe Sveučilišta Split nastupit će u polufinalu Europskog sveučilišnog prvenstva u košarci 3×3.

Termini su simbolični. Sveučilište u Splitu 1 igrat će protiv Sveučilišta iz St. Petersburga u 19.11 sati (podsjetnik na godinu osnutka Hajduka), dok će ekipa Sveučilište u Splitu 2 igrati protiv Univerziteta iz Kragujevca u 19.50 sati (asocijacija na godinu osnutka Torcide). Utakmica za 3. mjesto po rasporedu je u 20.50, dok je finale po rasporedu u 21.30 sati.

Kroz cijelo trajanje turnira, naši su momci pokazali veliko srce i predanost, a bodrenja s tribina nije nedostajalo, zbog čega se s uzbuđenjem iščekuju večerašnja polufinala te konačno – finala – na kojima se nadamo vidjeti prepune tribine i atmosferu koju samo Split može napraviti – za svoje studente i svoju mladost, poručio je predsjednik Splitskog sveučilišnog sportskog saveza, Toni Gamulin.

Inače, zanimljivost je da su od tri do sada održana Europska sveučilišna prvenstva u košarci 3×3 u finalu svaki put bile ekipe Sveučilišta u Splitu i Univerziteta u Kragujevcu. Rezultat međusobnih susreta u finalima trenutno ide u ruke Kragujevčana, koji su slavili 2016. i 2015. godine, dok su Splićani slavili 2013. godine, a kroz taj je rivalitet s vremenom stvoreno veliko sportsko prijateljstvo na i izvan terena. Upravo je zbog toga plasman dvaju splitskih ekipa u polufinale značajan jer su udvostručene šanse za pobjedom nad aktualnim prvakom, izjednačenje međusobnih titula te zlato na domaćem terenu – nasred Rive.

Na ovom prvenstvu, koje se odvija paralelno s Europskim sveučilišnim prvenstvom u sportskom penjanju te onom u odbojci na pijesku, nastupaju  23 muške ekipe. Za ekipu Sveučilište u Splitu 1 igraju Ivan Rašetina, Bože Radoš, Domagoj Kanaet i Dino Šipić, dok za Sveučilište u Splitu 2 nastupaju Luka Petrašić, Lovre Špralja, Stanko Kujundžić i Ante Markoč.

Svi oni koji će biti spriječeni doći navijati na Rivu, imat će priliku pratiti prijenos uživo putem službene Facebook stranice EUSA Split 2017 od 18.45 sati.