Danska u zadnjoj sekundi dobila Hrvatsku

0

Hrvatski rukometaši do 19 godina poraženi su od Danske sa 29:30 u utakmici za treće mjesto na svjetskom prvenstvu u Gruziji.

Veći dio utakmice naši mladići su lovili zaostatak, ali su sjajnom igrom u posljednjih deset minuta stigli čak i do minimalnog vodstva. Međutim, izgubljena lopta deset sekundi prije kraja koštala je Hrvatsku medalje ili barem ulaska u produžetke. Danci su iz kontre sekundu prije kraja zabili za konačnih 30:29.

Po sedam pogodaka u redovima Hrvatske zabili su Tin Lučin i Halil Jaganjac, a po četiri gola su dodali Ivan Martinović i Tomislav Špruk.

“Opet smo loše otvorili i hvatali priključak cijelu utakmicu. Nedostajalo je koncentracije. Nismo bili racionalni ni u obrani ni u napadu. Loša dva otvaranja poluvremena koštala su nas nečeg više. Imali smo prekratak period povezane dobre igre za dobiti ovu utakmicu. Pokušali smo nešto stihijski, a onda kada smo uspjeli povezati obranu i napad sustigli smo Dansku. Imali smo taj zadnji napad koji bi nam donio pobjedu. Nismo odigrali onako kako smo dogovorili jer je dogovor bio da ponove prethodni napad. Spetljali smo se, nespretno izgubili loptu i primili taj gol. Na kraju svega mogu reći da je Danska zasluženo slavila jer je vodila cijelu utakmicu”, rekao je na kraju utakmice hrvatski izbornik Luka Panza.