Teška borba vatrogasaca s požarima

0
Foto: Pixabay

Situacija je vrlo teška na požarištima na području Benkovca. Županijskog vatrogasnog zapovjednika Željka Šoše kazao nam je da su ugrožene kuće u Dobroj vodi.

Na terenu je i gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić koji nam je potvrdio da je nekoliko starijih osoba moralo napustiti svoje domove.

Zbog požara je za sav promet zatvorena dionica autoceste A1 Između čvora Zadar II i Šibenik. Kolona na naplati Zadar II Benkovac (u smjeru Splita) je oko 6 km, a na naplati Pirovac (u smjeru Zagreba) oko 10 km. Od 11:30 sati zatvorena je i državna cesta DC27 Benkovac-Stankovci, u Pristegu. Vozačima savjetujemo da koriste izlaze Zadar II i Šibenik te obilazak Jadranskom magistralom. Zbog požara zatvorene su i državna cesta ŽC6051 Perušić Benkovački-Kolarina i lokalna cesta Vrana-Ceranje, javlja HAK.

Trenutačno je pod kontrolom požar kod Vrane, rekao nam je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Biograd Darko Banić no situacija se iz trenutka u trenutak mijenja zbog jakog vjetra. Obranjene su obiteljske kuće, no sada su ugroženi plantažni vinogradi. Problem predstavlja i to što je vatra ušla u minirano područje.

Gori i na Hvaru kod Starog Grada. Vatra je zahvatila područje uvale Tihe na poluotoku Kabal. Požar se vidi i iz Splita, a širi se brzo uslijed jakih udara bure. U gašenju sudjeluje 50 vatrogasaca, a tri kanadera napustila su požarište.