Erceg uoči Evertona: Ako zabijemo prvi gol sve je moguće

0
Foto: hajduk.hr

Hajduk i Everton odigrat će u četvrtak u 21 sat na Poljudu uzvratnu utakmicu posljednjeg kola kvalifikacija za Europsku ligu.

Englezi iz prve utakmice odigrane prije osam dana u Liverpoolu imaju prednost od 2:0 i svakako su favoriti za prolazak dalje. Hajdukov adut je pun stadion i mogućnost da Everton ipak s nešto manjim motivom uđe u utakmicu. Prednost koju ima momčad Ronalda Koemana je velika i praktički jedan gol u mreži Dantea Stipice bi ih usmjerio u Europsku ligu.

“Sigurno da je tih 0:2 iz prve utakmice za nas nezgodan rezultat ali mi vidimo svoje šanse za prolaz. Pokazali smo drugo poluvrijeme u Liverpoolu da se možemo nositi s njima i uz pomoć Torcide pokušati ćemo nadoknaditi taj zaostatak. Moramo igrati strpljivo, ne smijemo ono što se kaže jurcati i ako zabijemo prvi gol sve je moguće. Njima će se stvoriti pritisak i neće im biti ugodno”, izjavio je za Radio Dalmaciju jedan od najboljih igrača Hajduka ove sezone Ante Erceg.

Optimist uoči uzvrata s Evertonom je Josip Juranović.

“Tih 0:2 nije nedostižno. Ako damo sve od sebe možemo iznenaditi favorizirane Engleze. Iza sebe ćemo imati Torcidu i zašto ne bi vjerovali u preokret. Vjerujem kako će nam se otvoriti i da ćemo konačno u Evropi postići tri gola”, kazao je Juranović.