Skelin: Atmosfera je odlična, očekujemo pobjedu!

0

Uoči dvoboja osmine finala Eurobasketa Hrvatska-Rusija, iz Istanbula nam se javio trener KK Split i asistent izbornika Ace Petrovića Ivica Skelin.

Atmosfera je odlična i, naravno, svi očekujemo pobjedu. Nije bilo nikakvih problema po dolasku iz Cluja u Istanbul, iskoristili smo protekla dva dana da se prilagodimo uvjetima u Sinan Erdem Areni i prostudiramo protivnika. Glavni aduti Rusije su svakako Šved, njegova igra 2 na 2 i 1 na 1, te Mozgov i njegova snaga ispod koša, post-up igra koju on ima. To su dvije osnovne stvari koje moramo zaustaviti. Naš glavni zadatak će biti da napadnemo Šveda, da ne igramo samo obranu protiv njega, nego da ga kroz naš napad pokušamo dovesti u probleme, rekao nam je Skelin.

Mislim da će presudan biti način na koji ćemo mi braniti njihov pick i Šveda, te način na koji ćemo braniti tranziciju. S druge strane, u našem će napadu biti jako bitno da imamo dobar protok lopte i dosta otvorenih šuteva. Smatram da će to odlučiti utakmicu. Naravno, u ovakvim je dvobojima psihološki aspekt uvijek iznimno važan. Ne pobjeđuje uvijek najbolja momčad, nego ona koja je najupornija, ocijenio je Skelin za Radio Dalmaciju.