Ogulinu noćas prijeti izlijevanje rijeke Dobre

0
Foto: CROPIX/Robert Fajt

Ogulinu prijeti nova poplava, možda i gora od one u nedjelju. Vodostaj rijeke Dobre raste iz sata u sat. Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović izjavio je da se  izlijevanje Dobre očekuje oko ponoći.

Sve pripremne radnje su izvršene, sve službe su na terenu, još uvijek se dograđuju zečji nasipi, pune se vreće s pijeskom i dostavljaju se prema potrebama i prema pozivima direktno na teren stanovnicima. Prema trenutno dostupnim prognozama, kiša bi mogla padati čitavu noć i do kraja sutrašnjeg dana. Ovim intenzitetom padanja mogla bi nam donijeti novu poplavu, čak i većih razmjera od ove koju smo imali tijekom vikenda, kazao je gradonačelnik  Domitrović.

Stožer za obranu od poplava u Ogulinu izdao je vrlo ozbiljno upozorenje svima koji se nalaze na ugroženom području!

U svojim domovima morate imati obvezno: flaširanu vodu, svijeće, šibice, baterije i ručne svjetiljke i radijske aparate, hranu, lijekove i druge potrepštine u količinama dovoljnim za nekoliko dana, stoji u upozorenju.

Ravnateljstvo policije na poplavljeno područje Ogulina zbog najava o kretanju vodenog vala šalje četiri posade interventne policije sa čamcima za spašavanje, priopćeno je u utorak popodne iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP).

Time će se 25 dodatnih interventnih policajaca pridružiti redovitim policijskim snagama na terenu. Policajci će biti na raspolaganju građanima i pomagat će u spašavanju ili u drugim potrebama na području zahvaćenom poplavom, navode iz MUP-a.