Hrvatska uzela bod Italiji

0
Foto: cev.lu

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija izgubila je od Italije u Tbilisiju s 2:3 (23:25, 21:25, 25:19, 25:10, 11:15) u posljednjem, 3. kolu B skupine Europskog prvenstva.

Hrvatska je zauzela 3. mjesto pa će u utorak u azerbajdžanskom Bakuu razigravati za četvrtfinale s Nizozemskom koja je bila druga u skupini D. Pobjednika u četvrtfinalu čeka upravo Italija.

Talijanke su, najviše zahvaljujući sjajnoj Paoli Egonu, tijesno dobile prva dva seta i time osigurale prvo mjesto u skupini. Potom su se opustile što su naše odbojkašice sjajno iskoristile i izborile peti set. Talijanke su ga otvorile s 5:2 i zadržale prednost do kraja.

Najbolja u hrvatskim redovima bila je Samanta Fabris (na fotografiji) s 27 poena, a 17 je dodala Katarina Barun Šušnjar.

Jako sam zadovoljan jer smo ušli u drugi krug natjecanja i osvojili smo pet bodova. Protiv Italije možda smo mogli i bolje, ali izuzetno sam zadovoljan jer smo pokazali da možemo igrati protiv bilo koje ekipe na ovom natjecanju. Posebno me raduje jer smo dva seta igrali na vrhunskoj razini, ali opet smo imali strahovito puno oscilacija u igri i morat ćemo vidjeti kako da ih protiv Nizozemske smanjimo. Dobro poznajem Nizozemsku reprezentaciju, one jako dugo godina igraju zajedno, no međutim naše igračice danas su pokazale vrhunsku igru i vjerujem da ćemo se ravnopravno nositi s njima, rekao je nakon dvoboja s Italijom hrvatski izbornik Igor Lovrinov.