Sajam mogućnosti u Trogiru

0

U suradnji Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Grada Trogira i Osnovne škole Petra Berislavića provodi se preventivni program u osnovnim školama „Zajedno više možemo“, koji se sastoji od više komponenti usmjerenih na prevenciju zlouporabe alkohola, droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, međuvršnjačkog nasilja i drugih oblika asocijalnih ponašanja. Program je namijenjen učenicima četvrtih, petih i šestih razreda osnovnih škola i njihovim roditeljima.

Druga komponenta navedenog programa, pod nazivom „Sajam mogućnosti“ održati će se u četvrtak, 28. rujna, s početkom u 9 sati, na Obali bana Berislavića u Trogiru.

Tom prilikom učenicima i ostalim posjetiteljima predstaviti će se različite sportske, kulturno-umjetničke i druge udruge, koje će ih upoznati sa svojim sadržajima kako bi mogli odabrati aktivnost kojom bi se bavili u slobodno vrijeme.

Na sajmu će se prezentirati i žurne službe – vatrogasci, hitna pomoć, Hrvatska gorska služba spašavanja, a posjetitelji će imati priliku razgledati i helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Građanima će se predstaviti i različiti rodovi policije, a moći će se razgledati i službeno policijsko plovilo, te se upoznati s radom službenog psa za detekciju eksploziva i opremom interventne jedinice policije. Tako će se, u kontaktu s građanima, ujedno obilježiti i Dan policije i blagdan svetog Mihovila.